Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Návrat do Sparty padl, útočník Kadlec bude hrát za dánský Midtjylland

Sport

  11:47aktualizováno  12:10
PRAHA - Trápení fotbalového útočníka Václava Kadlece v německém Frankfurtu je u konce. Vysvobodí ho přestup do Dánska: ve čtvrtek podepsal smlouvu do června 2019 s Midtjyllandem, mistrem země. Přestup ale vstoupí v platnost až 1. ledna, kdy se otevře přestupové okno.

JE TAM! Václav Kadlec (vpravo) slavil góly hned v prvním zápase po návratu do Sparty. foto:  Michal Šula, MAFRA

Informaci přinesl už ve čtvrtek dopoledne server tipsbladet.dk v článku s titulkem „Přestupové terno Midtjyllandu: Kupuje českou hvězdu z Německa“.

Midtyjalland, kde už působí jiný český reprezentant Filip Novák, za Kadlece zaplatí 1,8 milionu eur, tedy necelých 49 milionů korun.

Původně měl Frankfurt požadovat ještě o 700 tisíc eur víc, po sérii jednání se ale Midtjyllandu podařilo částku srazit níž. Kluby se na přestupu domluvily, Kadlec prošel zdravotní prohlídkou a ve čtvrtek už pózoval s klubovým červeno-černým dresem s oblíbenou čtrnáctkou na zádech.

Padá tak možnost návratu do Sparty, která o Kadlece také usilovala. Už v minulé sezoně ve svém bývalém klubu úspěšně hostoval, ve 12 zápasech nastřílel 9 gólů.

Kdo projde až do konečné nominace? Češi musí hlavně zpevnit defenzivu

Proto se čekalo, že v létě Frankfurt opustí - kromě Sparty se o něj už tehdy zajímal Midtjylland, mluvilo se třeba také o italském FC Turín.

Kadlec, který kvůli trestu za vyloučení a následnému zranění odehrál jen pětadvacet minut na domácím mistrovství Evropy do 21 let, místo toho nakonec zůstal v Německu. Doufal, že se ve Frankfurtu na druhý pokus prosadí, což se mu ale nepovedlo.

V bundeslize na podzim zasáhl jen do dvou zápasů, jednou v základní sestavě, jednou jako náhradník. Jinak usedal na lavičku, občas i na tribunu.

Přestup do Midtjyllandu, který mimo jiné bojuje i o postup ze základní skupiny Evropské ligy, by mu měl přinést větší herní vytížení. A pokud se mu bude v Dánsku dařit, mohl by se vrátit i do reprezentace, kterou příští rok v létě čeká mistrovství Evropy.

Autor: