Hlavní obsah

Nové knihy: Mahler, Čechova, Červenák, Farník a Žitný

Právo, František Cinger

Z mozaiky už předvánočního knižního trhu vybíráme vzpomínkovou knihu Zdeňka Mahlera, povídky Dory Čechovy, historické příběhy Juraje Červenáka a Bernarda Cornwella. Portrét Vladimira Putina i Ference Futuristy a samozřejmě komiks.

Článek

Zdeněk Mahler:

...ale nebyla to nuda

Nové knihy

Vzpomínková knížka plná esejů, poznámek, portrétů a reminiscencí na život a kulturu čs. republiky, na Dvořáka, Masaryka, na filmy Svatba jako řemen, Nebeští jezdci, Ema, Amadeus a mnohé další nabízí poučený a moudrý historik, spisovatel i filozof.

Sláfka, 281 stran, 379 Kč

Dora Čechova:

Padaná letní jablka

Nové knihy

Povídky nejen o ženách, ale hlavně o naději. Autorka nachází krásu ve všedních detailech vztahů a odhaluje hloubku okamžiků, které často bez povšimnutí míjíme. Pokládá si otázky, proč někdo dokáže na lásku čekat celý život, i proč milujeme ty, kteří nás odmítají.

Labyrint, 200 stran, 245 Kč

Juraj Červenák:

Ohnivé znamení

Nové knihy

Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede Barbariče na stopu lupičů a překupníků s otroky. Notář musí povolat na pomoc Steina a Jaroše. Společně jdou do Prešpurku, který se po pádu Budína stal hlavním městem Uher. Zdánlivě jednoduchý případ se komplikuje.

Argo, přeložil Robert Pilch, 400 stran, 398 Kč

Bernard Cornwell:

Poslední království

Nové knihy

Poslední království zahájilo ságu z ranně středověké Anglie, která barvitě líčí historii Alfreda Velikého a jeho nástupců na trůně. Na pozadí jejich osudů spřádá autor příběh křížících se závazků a slibů věrnosti, zdráhavé lásky a nesmírného hrdinství.

BB art, přeložila Jana Svobodová, 360 stran, 349 Kč

Bernard Cornwell:

Bledý jezdec

Nové knihy

Pokračování rozsáhlé ságy, v níž autor vypráví příběh mladého northumbrijského velmože Uhtreda z Bebbanburgu, na jehož osudech líčí boje západosaského krále Alfreda Velikého proti vikinským nájezdníkům a jeho úsilí o sjednocení Anglie.

BB art, přeložil Jiří Beneš, 368 stran, 349 Kč

Veronika Sušová Salminen:

Putin

Nové knihy

S ambiciózním podtitulem: Nezkreslená zpráva o mocném muži a jeho zemi nabízí autorka příběh člověka, který je jedněmi pokládán za ďábla, a druhými za zachránce nejen Rusi. Důležité je ale znát fakta a teprve z nich usuzovat, co dělal, dělá a kdo to vlastně je.

Daranus, 348 stran, 349 Kč

Jaromír Farník, Radek Žitný:

Ferenc Futurista: drastický komik

Nové knihy

Vlastním jménem František Fiala (1891–1947) – zjev v naší kultuře naprosto ojedinělý. Autoři nabízejí pestrou mozaiku jeho začátků, úspěchů i pádů; nezapomínají na rodinné vztahy a dotýkají se i nepříjemných skutečností z doby nacistické okupace.

XYZ, 240 stran, 249 Kč

Patrik Nacher:

Konec finančních negramotů v Čechách

Nové knihy

Zdravý selský rozum musí zvítězit nad hloupostí, pokrytectvím a demagogií. Přestaňme doplácet na šmejdy a vychytralé rádoby poradce, kteří místo na nás myslí na vlastní kapsu. Zásady finanční gramotnosti autor vysvětluje pomocí známých přísloví.

Plot, 264 stran, 300 Kč, e-kniha 169 Kč

Míša Vetešková:

Hajaja, O Picimínkovi a Vlakáčkovi

Nové knihy

Rozhlasový skřítek Hajaja, uvádějící děti do pohádky i do spánku, potkává často skřítka Picimínka, který chce, aby bylo lidem veselo. A na návštěvu přivolal i skřítka Vlakáčka, který dohlíží na včasné odjezdy a příjezdy vlaků na nádraží v Dršovicích.

Radioservis, 128 stran, 199 Kč

Charlie Adlard a Robert Kirkman:

Živí a mrtví 15: Kým chceme být?

Nové knihy

Po masakru v minulé knize se věci dávají pomalu do pořádku. Osada se vypořádala s útokem obrovské hordy nemrtvých, ale následky přetrvávají. Rick a ostatní přeživší se pokouší posbírat střípky životů, pokračovat dál a upřít zrak k budoucnosti, která snad skrývá naději.

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 136 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám