Hlavní obsah

Apple má problém, iPad Pro zamrzává

Novinky, ort

Nepříjemné problémy řeší v posledních dnech někteří majitelé nového iPadu Pro od Applu. Jak totiž ukázala praxe, tento nejlepší tablet s logem nakousnutého jablka při práci zamrzá. Existenci problému nyní přiznali i zástupci amerického počítačového gigantu, na opravě se prý již pracuje.

Apple iPad Pro Video: Apple

 
Článek

Uživatelé na diskusních fórech tvrdí, že iPad Pro nejčastěji zamrzává ve chvíli, kdy zůstane v nabíječce i poté, co je baterie nabita na 100 %. Tablet se jednoduše zasekne a opět zprovoznit jej je možné pouze tak, že jej uživatel manuálně restartuje.

Na řešení problému v současnosti intenzivně pracujeme.
z prohlášení Applu

To nyní potvrdil i samotný Apple. Na jeho stránkách se objevil návod, co mají v podobných situacích dělat. „Abyste mohli opět používat svůj iPad Pro, je potřeba držet naráz pohotovostní a domovské tlačítko,“ uvedli zástupci amerického softwarového gigantu s tím, že tímto způsobem se zařízení restartuje.

„Na řešení problému v současnosti intenzivně pracujeme,“ stojí v prohlášení Applu. V jakém časovém horizontu by mohl být problém vyřešen, ale neuvedli.

Lze však předpokládat, že chyba je softwarového charakteru. Opravena by tak mohla být v některé z aktualizací mobilního operačního systému iOS.

Nejlepší tablet od Applu

Apple iPad Pro má displej s úhlopříčkou 12,9 palce a rozlišení 2732x2048 pixelů. Doposud přitom Apple u svých tabletů nabízel pouze 9,7- nebo 7,9palcové obrazovky. Proti iPadu Mini je tak novinka téměř dvakrát tak velká.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Apple iPad Pro

Pro pohodlnější ovládání proto k novince Apple nabízí speciální stylus, který by měl svou přesností dostačovat i profesionálním grafikům. K modelu iPad Pro je možné dokoupit také speciální obal, který slouží jako klávesnice.

Uvnitř tabletu tepe nový procesor Apple A9X, který je podle zástupců Applu 1,8krát rychlejší než předchozí generace. Grafický výkon narostl u novinky dvojnásobně. Z výbavy iPadu Pro se sluší vyzdvihnout také osmimegapixelovou kameru či podporu rychlých datových přenosů LTE. Potěší také přítomnost hned čtyř reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Největší a zároveň nejlepší tablet v historii Applu je oficiálně dostupný také v České republice. Ceny startují na 25 000 Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám