Jeep chystá menší luxusní crossover. Míří proti Range Roveru Evoque

Jeep chystá menší luxusní crossover. Míří proti Range Roveru Evoque

Nový luxusní Jeep bude stát na upravené platformě modelů Jeep Renegade nebo Fiat 500X. Ve hře je i možnost, že by se na evropském trhu prodával pod značkou Fiat nebo dokonce Alfa Romeo.

Už příští rok bychom mohli vidět koncept nebo dokonce předprodukční exemplář nového crossoveru automobilky Jeep, který v nabídce nahradí modely Patriot a Compass. Mělo by jít o model, který se postaví přímo proti Range Roveru Evoque.

Nový luxusní Jeep bude stát na upravené platformě modelů Jeep Renegade nebo Fiat 500X. Vzniknout by měla silniční a také „off-road“ verze s rozdílným nastavením podvozku a mírně odlišným designem nárazníků. Silniční verze bude také jen jako předokolka.

Pod kapotou by se měl poprvé objevit nový dvoulitrový čtyřválec s přeplňováním, pojmenovaný Hurricane a využívající novou generaci koncernového systému MultiAir. Ve své vrcholné podobě nabízí výkon okolo 220 kW (300 k) a jedná se o poměrně kompaktní a lehký motor. V nabídce automobilky nahradí jednotky 2,4 l a šestiválce.

Ještě není známo, jak bude nový Jeep pojmenován. V principu půjde o jakýsi zmenšený Grand Cherokee s cenou necelý milion korun za základní model. Ve hře je i možnost, že by se na evropském trhu prodával pod značkou Fiat nebo dokonce Alfa Romeo. O jejím SUV se už také mluvilo.

Jeep

Jeep, založený v roce 1941, zvítězil v soutěži vyhlášené americkou armádou. Od roku 1945 začal vyrábět i civilní terénní automobily.

Je to tradiční výrobce off-roadů a jeho název je často synonymem pro tento typ automobilů. Patří do skupiny Stellantis.

Jeep Renegade • Jeep Compass •​ Jeep Cherokee •​ Jeep Wrangler

Doporučujeme

Články odjinud