Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Nové Hvězdné války budou bez Jar-Jar Binkse. Popudil mnoho fanoušků

Kultura

  19:17
LOS ANGELES - Jar-Jar Binks, nešikovný Gungan, který popudil mnoho fanoušků Hvězdných válek ve filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba z roku 1999, se v novém pokračování této ságy neobjeví. Prozradila to v neděli producentka Kathleen Kennedyová, kterou citovala agentura Reuters.

Jar-Jar Binks foto: www.starwars.com

Filmaři se zatím snaží držet maximálně pod pokličkou veškeré podrobnosti týkající se zápletky nového filmu Star Wars: Síla se probouzí, který bude mít 18. prosince premiéru v kinech. Ale Kennedyová odpověděla alespoň na otázku, co ve filmu nebude. „Není tam Jar-Jar,“ řekla za nadšeného potlesku a jásotu.

Online průzkum mezi filmovými fanoušky provedený v roce 2006 označil právě fialového nemotoru Binkse za nejotravnější filmovou postavu vůbec. Diváci také v novém filmu neuvidí žádné Ewoky, malé chlupaté tvory z filmu z roku 1983 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho.

„Harrison na tom trval,“ zažertovala Kennedyová v odvolávce na Harrisona Forda, který se i v sedmém filmu Hvězdných válek znovu vrací do role Hana Sola.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!