13. prosince 2015 • 18:40

Chcete koupit lístky na české zápasy na EURO? Víme, jak na to!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělsko, Chorvatsko, Turecko. Kdo by takové zápasy nechtěl vidět? Čeští fanoušci, kteří uvažují o cestě na mistrovství Evropy do Francie a plánují podpořit české fotbalisty, by měli zpozornět. V pondělí od 12:00 UEFA spouští prodej vstupenek na jednotlivé zápasy turnaje včetně těch českých.



Dobrá zpráva pro fanoušky je, že lístky na mistrovství jsou relativně levné, dají se sehnat už od 25 eur, tedy zhruba 700 korun. Ta horší je, že jich pro české fanoušky zbude velmi málo. „Pro všechny země platí stejné kvóty. My bohužel hrajeme na stadionech s nejmenší kapacitou. U našich zápasů to vychází dvakrát na šest tisíc lístků, jednou sedm tisíc. Vše na portálu UEFA, kde od pondělí můžou lidé vstupenky získat,“ uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Program české skupiny na EUROFoto Sport

 

Turnaj svěřenci trenéra Pavla Vrby zahájí 13. června soubojem se Španělskem v Toulouse na stadionu pro 33 tisíc fanoušků. Poté se 17. června utkají s Chorvatskem v St. Étienne, kde se vejde na tribuny téměř 42 tisíc diváků. A skupinu uzavřou 21. června proti Turecku v Lens na stadionu s kapacitou 38.223 míst. Už jen Nice s 35.600 místy se řadí mezi menší stadiony. Zbylých šest arén má kapacitu mezi 42 a 81 tisíci.

 

Jak se tedy k lístkům přesně dostat? UEFA v pondělí v pravé poledne spustí na svých internetových stránkách rezervační systém, kde bude možnost si zažádat o vstupenky na český zápas.

 

Vše je poměrně jednoduché. Uživatel se zaregistruje a zažádá o konkrétní vstupenky. Od zítřka k tomuto účelu běží měsíční lhůta, která vyprší 18. ledna. Poté UEFA začne vyřizovat jednotlivé žádosti – pokud poptávka převýší nabídku, což je velmi pravděpodobné, o majitelích lístků rozhodne los.

 

Mapa stadionů, na kterých budou Češi hrátFoto Sport

 

Zhruba na konci února se fanoušek dozví, zda uspěl a stal se šťastným majitelem vstupenky. Ti, co lístky neseženou, budou moct ještě doufat v šanci, že UEFA spustí další kolo vstupenek, které propadnou z odřeknutých rezervací. Takových ale bude nejspíš jen opravdu velmi málo.

 

Fanoušci si mohli vybírat lístky „naslepo“ už od června, kdy UEFA uvolnila první milion vstupenek. Celkem jich je k dispozici 2,5 milionu.

 

Asociace jiný prodej lístků mezi fanoušky nechystá. Vedení fotbalu bude mít k dispozici nízké procento vstupenek (odhadem okolo tisícovky), které poputují pro potřeby hráčů, funkcionářů, jednotlivých krajských a okresních organizací a některých partnerů.

 

Souhrnné info o vstupenkách najdete na stránkách FAČR zde »

 

Vše o losování fotbalového EURO 2016 najdete ZDE »

 

 

 

 

 

 

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

 

.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud