24. prosince 2015 • 04:59

ŠEST hráčů pro českou elitu: Kometa Železník i talent Barák

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
  • Zlínský Lukáš Železník, příbramský Antonín Barák i liberecký Lukáš Bartošák patří mezi komety ligového podzimuZlínský Lukáš Železník, příbramský Antonín Barák i liberecký Lukáš Bartošák patří mezi komety ligového podzimuFOTO: Koláž iSport.cz

    Když se tihle převlečou do sparťanského, slávistického nebo plzeňského dresu, všichni budou říkat: „Je to sen. V to jsem ani nedoufal.“ Září v průměrných a nenápadných klubech. Ale mají předpoklady, aby se mohli stát posilami českých špiček. Nejbohatší tuzemské kluby se tahají o Antonína Baráka, v síti už téměř skončil Lukáš Železník. A takových je víc. Podívejte se na hráče „druhého sledu“, o které by mohla mít česká elita v zimě zájem.

  • Lukáš Železník

    Útočník, 25 let, Zlín

    Ligová bilance na podzim: 16 zápasů/8 gólů

    PŘÍMÁK: Železník před lety vyhrál v televizi, teď je na cestě do Edenu
    Video se připravuje ...

    Nejvíce vyčníval v týmu nováčka, který ligu příjemně osvěžil. Svými góly zúročoval práci celého týmu, přitom na podzim sbíral své první ligové starty. Seděl mu styl se dvěma útočníky, těžil ze spolupráce s vysokým Tomášem Poznarem. O Lukáše Železníka se ligové kluby zajímaly už minulou zimu, kdy hrál se Zlínem ještě druhou ligu. Po podzimu je ještě žádanějším hráčem, předpokládá se, že se brzy stane posilou Slavie.

  • Lukáš Bartošák

    Obránce, 25 let, Liberec

    Ligová bilance na podzim: 12 zápasů/2 góly

    Liberec - Mladá Boleslav: Gól Lukáše Bartošáka na 3:2
    Video se připravuje ...

    Tohle je příběh podzimu. Z neznámého chlapíka, jenž ještě na jaře v druholigovém Žižkově čekal na výplaty a zvažoval přesun do civilního zaměstnání, se stal během pár měsíců reprezentant. Do Liberce si ho vytáhl trenér Jindřich Trpišovský, který ho vedl i na Žižkově. Lukáš Bartošák se svou nebojácností, dynamikou a aktivitou prodral mezi nejlepší obránce Synot ligy. Hraje na levém kraji defenzivní linie, nasbíral zkušenosti v Evropské lize a ukrývá v sobě i nadále zajímavý potenciál.

  • Antonín Barák

    Záložník, 21 let, Příbram

    Ligová bilance na podzim: 12 zápasů/3 góly

    Příbram - Brno: Gól Antonína Baráka na 1:1
    Video se připravuje ...

    Debutoval už na konci jarní části 2013, ale pravidelně začal do ligy naskakovat až v letošním ročníku. Antonín Barák je silný v soubojích jeden na jednoho, má dobrý pohyb po hřišti, cenný je i díky velmi slušné levačce. Za rozvoj svého talentu hodně vděčí tátovi, jenž je mládežnickým fotbalovým trenérem. Na podzim na sebe upozornil tak výrazně, že se o něj přetahují zvučnější ligové kluby jako Slavia či Liberec.

  • Muris Mešanovič

    Útočník, 25 let, Jihlava

    Ligová bilance na podzim: 16 zápasů/8 gólů

    Jihlava - Dukla: Gól Murise Mešanoviče na 2:2
    Video se připravuje ...

    Svůj potenciál trochu naznačil v loňské sezoně, kdy vstřelil šest branek, ale nyní na podzim doslova zářil. Trefi se osmkrát, což je 44 procent všech branek Jihlavy, představuje tak hlavní trumf Vysočiny v boji o záchranu, opírá se o rychlost, techniku a dobré zakončení. Muris Mešanovič je Bosňan, ale jelikož v Česku a na Slovensku působí už osm let, velmi dobře ovládá jazyk. V Jihlavě vůbec nepočítají s tím, že by ho v zimě prodávali. Naopak doufají v podepsání nové smlouvy.

  • Michal Hubínek

    Záložník, 21 let, Bohemians 1905

    Ligová bilance na podzim: 10 zápasů/1 gól

    Bohemians - Brno: Gól Michala Hubínka na 1:1
    Video se připravuje ...

    Dostal příležitost ve chvíli, kdy se „klokanům“ výsledkově nedařilo a čekali na výhru. V základní sestavě nastoupil poprvé v 9. kole v Liberci. Nenadále nabídnutou šanci využil, solidními výkony se uhnízdil v základní jedenáctce Bohemians až do konce podzimu. Platí za kreativního záložníka s dobrou přihrávkou, roste vedle kapitána týmu Josefa Jindřiška. V lize se teprve otrkává, ale nebojí se hrát. Má zajímavý potenciál do budoucna.

  • Tomáš Poznar

    Útočník, 27 let, Zlín

    Ligová bilance na podzim: 16 zápasů/5 gólů

    Zlín - Slovácko: Gól Tomáše Poznara na 1:0
    Video se připravuje ...

    Při produktivitě útočného kolegy Lukáše Železníka stál trochu v pozadí, ale i Tomáš Poznar vstřelil pět branek, a to nastupuje v nejvyšší soutěži také až od tohoto podzimu. Jeho předností je výška, díky ní je platný nejen v útočné fázi, ale i v defenzivě. Ve Zlíně si pochvalují nejen jeho herní přednosti, ale i přirozenou inteligenci. Ačkoliv i kolem něj se motají nápadníci, Poznar už se nechal slyšet, že jarní část by ještě rád odehrál v moravském klubu. Pak se uvidí. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud