Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan potvrdil malý crossover Kicks

Michal Fokt
Diskuze (9)
Nissan bude sériově vyrábět v roce 2014 představený subkompaktní, 4,3metrový crossover Kicks. Ale co Juke?

Nissan představil předloni a autosalonu v Sao Paulu velice povedený crossover Kicks s tím, že se do dvou let začne vyrábět a prodávat. Ten čas se blíží a šéf Nissanu nyní potvrdil, že se Kicks skutečně letos představí v sériové verzi a navíc si ponechá i původní označení.

Auto se bude vyrábět v Resende Industrial Complex v Riu a bude se jednat o globální model. Začne se pochopitelně nabízet nejprve v Brazílii a dalších zemích Latinské Ameriky, ale následně se podívá i do dalších zemí, přičemž dostupnost na jednotlivých trzích se nyní "studuje". To by sice mohlo vyvolat dojem, že by Kicks mohl nahradit Juke, jenž by se měl v druhé generaci zvětšit a Kicks s mírami 4300 x 1800 x 1600 mm a rozvorem 2620mm by těmto požadavkům vyhovoval, ale nebude tomu tak.

I přes pohledný design bude Kicks lowcostový produkt pro rozvojové trhy, pro Evropu, Japonsko a Severní Ameriku se chystá něco "lepšího" v podobě druhé generace modelu Juke, jenž by měl čerpat inspiraci ze studie Gripz.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - dewill
6. 1. 2016 07:35
Re: Zase?
Jejich pokusy v tradičních třídách ztroskotaly když se začali pelešit s Renaultem :-(

Ale třeba americká Maxima vypadá fakt dobře, bohužel se mi ji asi nepoštěstí vidět naživo...
5. 1. 2016 19:18
Re: Zase?
Tento článek je o Evropském trhu?
Avatar - twistedTSD
5. 1. 2016 19:16
Re: Zase?
Prakticky všechny jejich pokusy v tradičních třídách ztroskotaly. Zato crossovery jim jdou, nejlépe si na nich namastí kapsu a do budoucna mají potenciál. Byla by blbost jejich strategii měnit. A to říkám jako člověk, který crossovery v lásce nemá.
Re: Jen aby jim to nekikslo!
Napíš im, možno pre teba ho premenujú na IKS... ;-)
Re: Zase?
Práve. Nič iné už v Európe prakticky nemajú. Všetci konkurenti predávajú iba crossovery?