Hlavní obsah

Filmové premiéry: Osm hrozných, Zkáza krásou, Sázka na nejistotu a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen k tématu lovců lidí se ve svém novém filmu Osm hrozných vrací Quentin Tarantino. Na základě rozhovoru z roku 1995 s tehdy osmdesátiletou Lídou Baarovou natočili Helena Třeštíková a Jakub Hejna dokument Zkáza krásou. Sázka na nejistotu vypráví příběh čtyř outsiderů, kteří vlky z Wall Street proměnili v obětní beránky. Joy je příběhem životní cesty, na níž byl klíčovým momentem vynález zázračného mopu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 1. týden

Článek

Osm hrozných

Upoutávka na film Osm HroznýchVideo: Forum Film

Dostavníkem uhání přes zasněžené pláně lovec lidí, přezdívaný Kat, a vražedkyně Daisy. Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají bývalého vojáka, nyní také lovce lidí a Chrise Mannixe, který o sobě tvrdí, že je v cíli cesty novým šerifem. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, kde je čeká někdo docela jiný než paní domu...

Osm hrozných, USA 2015, 182 min., režie: Quentin Tarantino, hrají: Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leighová, Tim Roth a další.

Zkáza krásou

Upoutávka na film Zkáza krásou

Jako velmi mladá dívka se stala Lída Baarová jednou z největších českých filmových hvězd a její náhlá sláva mnohonásobně překračovala měřítka do té doby obvyklá. Život Lídy Baarové pak ale zároveň ukázal, jak mohou být krása a sláva pro nezralou duši zhoubné. Dvořili se jí muži, kteří se později stali válečnými zločinci a ona sama skončila i ve vězení. Za dramatických okolností opustila vlast, aby v rakouském Salzburku dožila v osamění.

Zkáza krásou, Česká republika 2015, dokument, 90 min., režie: Helena Třeštíková, Jakub Hejna

Sázka na nejistotu

Upoutávka na film Sázka na nejistotu

Hrdinové tohoto filmu byli jediní, kdo si spočítali, že světová ekonomika nemůže růst donekonečna. V roce 2005 jste totiž mohli v Americe dostat stoprocentní hypotéku na luxusní vilu a nikdo se neptal, jestli ji máte z čeho splácet. Jeden finančník si ale uvědomil, že podobných hypoték je tolik, že se mohou stát časovanou bombou…

Sázka na nejistotu, USA 2015, 130 min., režie: Adam McKay, hrají: Christian Bale, Brad Pitt, Ryan Gossling a další.

Joy

Upoutávka na film JoyVideo: CinemArt

Její jméno skoro nikdo nezná, a přesto zasáhla do většiny domácností: hrdinka filmu Joy vynalezla ždímatelný mop, který se stal obchodním trhákem. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na jeho vynálezkyni Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Joy si však dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny.

Joy, USA 2015, životopisný, 124 min., režie: David O. Russell, hrají: Jennifer Lawrenceová, Robert De Niro, Isabella Rosselliniová, Bradley Cooper a další.

Pan Bezchybný

Upoutávka na film Pan Bezchybný Video: Film Europe

Pětadvacetiletý Mathieu se marně snaží stát respektovaným literárním autorem. Nedaří se mu to, ale jednou náhodou najde rukopis nedávno zemřelého osamělého muže, a rozhodne se ho vydávat za svůj. Stává se vycházející hvězdou francouzské literární scény, ale očekávání ohledně jeho dalšího románu jsou čím dál tíživější. Mathieu se zamotává do spirály podvodů a lží...

Pan Bezchybný, Francie 2014, 97 min., režie: Yann Gozlan, hrají: Pierre Niney, Ana Girardotová, André Malcon a další.

Les sebevrahů

Upoutávka na film Les sebevrahů

Američanka Sára pátrá pátrání po své sestře – dvojčeti, která záhadně zmizela. Po návštěvě školy, ve které sestra učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena, vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu".

Les sebevrahů, USA 2016, 87 min., režie: Jason Zada, hrají: Natalie Dormerová, Taylor Kinney, Jukijoši Ozawa a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám