Od kosmetických výrobků přes audiovizuální díla, oblečení, bižuterii až po nápoje a podnikání v restauračním byznysu nebo v marketingu. Chce snad žena Karla Gotta podnikat nebo má strach, že někdo její jméno zneužije? „Paní Gottová na vaši otázku nebude odpovídat,“ napsala mluvčí rodiny Stolzová.

Výhody:
* Kdyby teď např. o Ivaně někdo napsal knihu, která by nesla v titulku její jméno, a ona s tím nesouhlasila, může díky registraci u Úřadu průmyslového vlastnictví vysoudit daleko více peněz než před tím! A to platí o dalších produktech, na které se ochranná známka vztahuje.

* Ve chvíli, kdy by chtěla se svým jménem podnikat, může v případě schválení ochranné známky nést jméno Ivany Gottové např. oblečení, auto nebo třeba parfém.

Bohdalová i Bílá

O registraci jména jako ochrannou známku si koncem dubna 2013 zažádala i herečka Jiřina Bohdalová. Značku herečka zaregistrovala pro celou řadu výrobků a služeb jako například pro kosmetické výrobky, oblečení, audio-video nosiče, papírenské výrobky, kuchyňské výrobky, nápoje, tabákové výrobky, provozování restaurace nebo cestovní kanceláře až po spodní prádlo, reklamní činnost nebo finanční služby. Učinila tak proto, že chtěla své jméno ochránit před zneužíváním.

Stejný rok si nechala své jméno registrovat jako obchodní značku také zpěvačka Lucie Bílá. Ne ale pod svým pseudonymem, ale pod vlastním jménem Hana Zaňáková.

Fotogalerie
27 fotografií