Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault potvrzuje razii. Opravdu nepodváděl?

David Bureš
Diskuze (24)
Z dosavadních výsledků nezávislé francouzské komise vyplývá, že Renault v emisních testech nepodváděl. Šetření ale pokračuje.

Akcie Renaultu včera prudce klesly poté, co vyšlo najevo, že kanceláře automobilky zkoumali vyšetřovatelé v souvislosti s emisními testy. Výrobce zprávy o razii potvrzuje a upřesňuje, co se v kancelářích dělo.

Ve Francii po vypuknutí kauzy Dieselgate probíhá vyšetřování, zda v evropských měřeních emisí nepodváděli i jiní výrobci než odhalený Volkswagen. Francouzský homologační úřad v této souvislosti testuje 100 automobilů, mezi nimiž je i 25 modelů značky Renault.

Otestováno již bylo 11 vozů, z toho čtyři Renaulty. Definitivní výsledky zatím nebyly zveřejněny, Francouzská agentura pro energii a klima se ale na základě dosud zjištěných dat domnívá, že v Renaultech žádné podvodné zařízení není. Přesto se francouzské ministerstvo hospodářství rozhodlo prozkoumat materiály firmy, aby potvrdilo, nebo vyvrátilo dosavadní výsledky analýzy nezávislé technické komise.

Renault potvrzuje, že se vyšetřovatelé zajímali o materiály v sídle Renaultu, v technickém středisku v Lardy a v technickém centru v Guyancourtu. Automobilka v oficiálním prohlášení tvrdí, že její pracovníci s nezávislou komisí plně spolupracují. O dodatečném šetření pak rozhodne samo ministerstvo hospodářství.

Po odhalení podvodů Volkswagenu v emisních testech, a to nejen v USA, ale i v Evropě, se má obecně za to, že s oficiálním měřením emisí podvádějí i další automobilky. Dokonce se objevily zprávy, že právě Renault Espace má v reálném provozu výrazně překračovat limity oxidy dusíku. Dosavadní vyšetřování ale podvody Renaultu nebo některého z jiných výrobců dosud nepotvrdilo.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - AUDIRS6
15. 2. 2016 14:30
Re: Dnešní zpráva z WCF
zabudol si na: Plácáš, je to jen tvůj slint, ty odpade... >:-[]
PS: Gilgit, viem ze nas tu citas. Ved sa ukaz, je tu niekedy bez teba nuda. ;-)
Re: Dnešní zpráva z WCF
svou láskou k nejhorším automobilům na trhu >:-[]
16. 1. 2016 03:01
Začíná "očista"
Bohužel ne od splodin koncernových "trabantú", ale na mediálním poli za asistence
rádoby automobilových odborníků, kteří převážně přežívají z reklam koncernu VW.
15. 1. 2016 13:05
Re: cim si ale vysvetlit
ano, uz jsem to cet, vybornej odkaz :yes: .
jen bych zduraznil, ze test provadeli na univerzite v bernu ve svycarsku, coz dodava punc solidnosti

ja bych nerek, ze požadavky jsou prestrelene, benziny limity evidentne plni a vpodstate plati, ze 1 naftak zamori okoli tolik, jako 10 benzinaku
Avatar - Googlit
15. 1. 2016 12:47
Re: cim si ale vysvetlit
Už jsem si to dohledal na tom duh.de i tak díky.
Pokud to není podvod, tak to vypadá že v tom jedou všichni včetně prémie viz. [odkaz] a [odkaz] a emise dieselů jsou skutečně katastrofální respektive abych byl korektní, tak neodpovídají dnešním požadavkům které mohou být vlastně taky nesmyslně přestřelené. VW se ale vydal špatnou cestou jak hodnot docílit a ještě s tím drze vyrukoval na americký trh včetně klamavých reklam.