Audi Q2 i Q4 bude. Německá automobilka se nakonec s FCA dohodla

Audi Q2 i Q4 bude. Německá automobilka se nakonec s FCA dohodla

S rozvojem automobilů kategorie SUV narazila značka Audi na jeden drobný problém. V plánu má totiž kompletní řadu od Q1 po Q9, jenže označení Q2 a Q4 nemohla použít, protože práva na tato dvě označení vlastnila společnost FCA. A ta se jich vzdát nechtěla. Teď to ale vypadá, že nakonec k dohodě přece jen došlo.

Podle zdrojů kolegů z australského magazínu Motoring to potvrdil na autosalonu v Detroitu sám šéf Audi Rupert Stadler. Definitivně se tak vyřešil problém, o kterém jsme psali ještě koncem minulého roku. Pětidveřový crossover Q2 má přijít už letos, SUV/kupé s označením Q4 pak dorazí později.

Stadler nechtěl specifikovat, jak moc drahá tato dvě označení byla. O levnou záležitost ale určitě nešlo, protože Audi o práva na Q2 a Q4 usilovala celé roky, přičemž Fiat tvrdil, že je německé automobilce nepřenechá nikdy. Dohoda se ale nakonec podařila.

Audi brzy také rozšíří paletu sportovních SUV, která ponesou označení SQ a těšit se můžeme také na auta, která budou mít na své zádi nápis f-tron.

Audi

Německá automobilka Audi patří do od roku 1964 ke koncernu Volkswagen, ve kterém má roli prémiové značky. Počátky společnosti sahají do roku 1899 a k zakladateli Augustu Horchovi.

Audi A1 •  Audi A3Audi A4Audi A5Audi A6Audi A7Audi A8Audi Q2Audi Q3Audi Q5Audi Q7Audi Q8Audi R8Audi e-tron

Doporučujeme

Články odjinud