19. ledna 2016 • 18:39

Jako Cantona? Čech může být druhým, kdo obhájí titul v jiném klubu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační brankář Petr Čech se může po Ericu Cantonovi stát teprve druhým fotbalistou, který v anglické Premier League obhájí titul v jiném klubu. Třiatřicetiletý gólman se v minulé sezoně stal mistrem v dresu Chelsea, v tomto ročníku zatím vede tabulku s jiným londýnským týmem Arsenalem.



Bývalý francouzský útočník Cantona v sezoně 1991/92 vyhrál anglickou ligu s Leedsem a už v následujícím ročníku úspěch zopakoval v Manchesteru United. Cantona pomohl "Rudým ďáblům" k prvnímu titulu po 26 letech.

Fanoušci Arsenalu doufají, že Čech u "Kanonýrů" zažije podobně úspěšný debutový ročník. Svěřenci Arséna Wengera, kteří naposled opanovali Premier League před dvanácti lety, jsou po 22 kolech v čele soutěže jen o skóre před Leicesterem.

Zatímco v Anglii je zatím Cantona jediný, v jiných evropských ligách už se několika fotbalistům obhájit titul ve dvou různých týmech podařilo. Například útočník Roberto Baggio v roce 1995 vyhrál Serii A s Juventusem a o rok později s AC Milán. Naopak další Ital Andrea Pirlo nejprve v roce 2011 triumfoval s Milánem a hned poté s turínským mužstvem. Dán Michael Laudrup zase titul s Barcelonou (1994) po roce zopakoval už jako hráč úhlavního rivala Realu Madrid.

2562966:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud