Hlavní obsah

Colours of Ostrava přidávají kapelu Tame Impala i reggae a afro

Právo, Aleš Honus

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava přidávají do programu letošního ročníku další velká a různorodá jména současné světové hudby. Do Ostravy v červenci dorazí hvězdná australská kapela Tame Impala, britští rockeři Nothing But Thieves a čtveřice předních afrických kapel a hudebníků - Rocky Dawuni z Ghany, Songhoy Blues z Mali, Joel Sebunjo & Sundiata z Ugandy a Mbongwana Star z Demokratické republiky Kongo.

Foto: rockydawuni.com

Rocky Dawuni

Článek

„Nová jména svým žánrovým rozsahem dokazují velkou šíři nabídky, které se návštěvníkům každý rok v industriálním areálu Dolních Vítkovic dostává – od psychedelického rocku, přes world music až po alternativní rock. Společné jim je ale to, že nabídnou návštěvníkům výjimečný koncertní zážitek,” zdůrazňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Největší hvězdou z nově oznámených jmen je australská kapela Tame Impala, pětičlenný projekt okolo zpěváka, hudebníka a skladatele Kevina Parkera,“ sdělil mluvčí festivalu Jiří Sedlák. Hudba „surfující“ na hladině psychedelického rocku a popu vydobyla kapele nominace na Grammy i Brit Awards, uhranula hudební kritiky, prodejní žebříčky i diváky největších festivalů po celém světě.

Nothing But Thieves z Velké Británie se stali jedním z největších britských objevů roku 2015. Jejich hudba založená na naléhavém hlasu frontmana Conora Masona, řízných rockových kytarách a silných refrénech zazněla na koncertech před Arcade Fire, Muse, Young Guns i Georgem Ezrou, umístila se vysoko v ostrovní hitparádě a na iTunes. Mezi vinyly se debutové album stalo dokonce nejprodávanějším.

Seznam nových jmen uzavírají čtyři hudebníci a kapely, které patří k tomu nejlepšímu ze současné africké hudby. „Je to Rocky Dawuni, hvězdný zpěvák reggae z Ghany, aktuálně nominovaný na Grammy, malijská rocková kapela Songhoy Blues, mistrovský hráč na upravenou jednadvacetistrunnou koru Joel Sebunjo z Ugandy, hrající s kapelou Sundiata afrofunk, a elektronicko-rockoví Mbongwana Star z Demokratické republiky Kongo s dvěma frontmany na vozíčku z formace Staff Benda Bilili,“ dodal Sedlák.

Patnáctý ročník Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2016 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám