Hlavní obsah

Dodávky počítačů letos opět klesnou. Blýská se však na lepší časy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětové dodávky osobních počítačů v letošním roce opět klesnou, a to o procento na 287 miliónů přístrojů. V příštím roce by však měly stoupnout o čtyři procenta, a to zejména díky přechodu podniků na operační systém Windows 10. Předpovídá to výzkumná společnost Gartner.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Odborníci se domnívají, že na prodej osobních počítačů má nadále negativní dopad popularita chytrých telefonů a počítačových tabletů. Dřívější údaje firmy Gartner ukázaly, že v loňském roce se dodávky osobních počítačů snížily o osm procent. Zaznamenaly tak již čtvrtý celoroční pokles za sebou.

Společnost Gartner rovněž předpověděla, že celosvětové dodávky mobilních telefonů se v letošním roce zvýší o 2,6 procenta na 1,96 miliónu přístrojů. Souhrnné dodávky osobních počítačů, tabletů a mobilních telefonů letos podle firmy stoupnou o 1,9 procenta na 2,4 miliardy přístrojů. Objem výdajů konečných spotřebitelů na tato zařízení by se však měl poprvé snížit, a to o půl procenta.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám