Do role Goebbelse ve velkofilmu Lída Baarová obsadil režisér Filip Renč (50) rakouského herce Karla Markovicse (52), který roli ztvárnil sice na výbornou, ovšem v němčině. Abychom tedy kulhavému ďáblovi vůbec rozuměli, byl do češtiny předabován. Namluvil ho oblíbený herec Viktor Preiss (68), který má s dabingem hojné zkušenosti. Dříve pravidelně daboval oscarového herce Robina Williamse (†63) a jeho podmanivý hlas nás mimo jiné provázel i dvěma posledními řadami taneční soutěže StarDance.

Představitel Goebbelse Markovics je u nás známý především jako Stockinger ze seriálu Komisař Rex, kde mu hlas propůjčil Jiroušek z Četnických humoresek Aleš Jarý (†56). Dabér se už bohužel další velké role svého spjatého herce nedočkal, jelikož loni v létě zemřel.

V Komisaři Rexovi ostatně hrál i filmový partner Baarové Gustav Fröhlich, charismatický Gedeon Burkhard (46). Ten nedávno prozradil, že miluje Prahu i české ženy. Škoda že mu Česká republika neučarovala natolik, aby se naučil náš jazyk. Zážitek z filmu to ale zajisté nepokazí, jelikož hlasem za německého herce zaskočil Martin Stránský (45) alias Ota Kovář z novácké Ordinace. Majitel sexy chrapláku si získal oblibu už při dabování morouse Dr. House a Burharda také nedabuje poprvé, i když čeští diváci si možná vzpomenou spíše na jeho dabéra z Komisaře Rexe Luboše Ondráčka či ze seriálu Náhrdelník, kde mu hlas propůjčil Lukáš Vaculík (53).

Titulní role krásné prvorepublikové hvězdy se sice též zhostila herečka ze zahraničí, ale Slovenka Táňa Pauhofová (32) s češtinou nemá problém, a tak se mluvila sama (stejně jako v jiných filmech, které u nás točila). Paradoxně však předabování neminulo dvě krásné dámy z Česka. Představitelka Ljuby Hermannové (†83) Evženie Nízká se televizním divákům představila rolí sestřičky v seriálu Zázraky života, kde za ni hlasově nikdo nezaskakoval. Má za sebou i další seriálové a filmové role, ovšem v Lídě Baarové ji neuslyšíme. Namluvila ji totiž manželka Igora Bareše (49) Antonie Talacková (37).

Druhou postavou, kterou vytvořily hned dvě herečky, je hvězda prvorepublikových filmů Adina Mandlová (†81). Na place její roli získala půvabná Miss Golf Kateřina Klausová (23), která vzhledem k působení v muzikálu Mamma Mia! dozajista oplývá i příjemným hlasem. Přesto se za mikrofon tentokráte místo Klausové posadila ostřílená dabérka Jitka Moučková (36). Její hlas možná znáte z českého dabingu sitcomu Teorie velkého třesku, kde namluvila Penny (kromě 7. série).

Fotogalerie
19 fotografií