25. ledna 2016 • 16:14

Kvitová změní trenéra! U české jedničky končí David Kotyza

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová je bez trenéra. Sedmá hráčka světa na sociálních sítích a přes agenturu oznámila, že po více než sedmi letech ukončila spolupráci s Davidem Kotyzou, pod jehož vedením dvakrát vyhrála Wimbledon. Jeho nástupce zatím nemá a situaci chce vyřešit během února.



"Po sedmi krásných letech se rozcházíme s trenérem Davidem Kotyzou. Chtěla bych mu moc poděkovat za vše, co pro mě po celou tu dobu dělal, jak na kurtu, tak mimo něj," napsala Kvitová na facebooku. "Cítila jsem, že moje kariéra potřebuje nový silný impulz, změnu, proto jsem se na osobní schůzce s Davidem dohodla na ukončení naší spolupráce," vysvětlila Kvitová v prohlášení pro ČTK.

"Davidova nástupce nyní pochopitelně nemám, čeká mě Fed Cup, kam se moc těším. V únoru pak vše vyřeším," rozhodla se pětadvacetiletá hráčka. Kondičním trenérem čtyřnásobné vítězky Fed Cupu zůstává David Vydra.

"Poděkovala jsem mu za roky spolupráce, úspěchy, vyhrané tituly a za vše, co jsme spolu prožili a dokázali," uvedla rodačka z Fulneku k rozchodu s osmačtyřicetiletým Kotyzou. Trenér reagoval v podobném duchu: "Respektuji rozhodnutí Petry a přeji jí do budoucna mnoho úspěchů v osobním i sportovním životě."

BLOG JONÁŠE BARTOŠE ČTĚTE ZDE>>> Kvitová zkusí restart. Nový kouč je risk, ale změna asi byla nutná

Kvitová spolupracovala s Davidem Kotyzou od roku 2008. Pod vedením zkušeného kouče se dostala na druhou příčku světa, dvakrát vyhrála Wimbledon, jednou Turnaj mistryň, čtyřikrát byla členkou vítězného fedcupového týmu. Teď spolupráce s osmačtyřicetiletým trenérem končí.

Petře Kvitové se začátek letošního roku nepovedl. Na svém úvodním turnaji sezony v Šen-Čenu vzdala své první utkání kvůli střevním potížím proti Číňance Zhengové, na Australian Open dohrála už ve druhém kole, když nestačila na domácí Gavrilovovou.

Kvitovou i v minulém roce trápily zdravotní problémy spojené s mononukleózou a nevyrovnanými výkony, které ji provázely prakticky po celou sezonu. Změnu k lepšímu by mohl nastartovat nástupce Davida Kotyzy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud