Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberečtí volejbalisté prohráli na závěr Ligy mistrů v Polsku 0:3

Belchatów - Volejbalisté Dukly Liberec se rozloučili s Ligou mistrů bez bodu a jen se dvěma vyhranými sety. Český celek na závěr skupiny E prohrál v Polsku s Belchatówem 0:3 po setech 18:25, 17:25 a 19:25. O jedenáct bodů Dukly se postaral mladý smečař Jan Galabov, který dostal v základní sestavě přednost před kapitánem Alešem Správkou. Belchatów udržel druhé místo a postoupil do play-off, skupinu suverénně vyhrála italská Civitanova.

Utkání Liberec - Belchatów
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ostrý nástup domácího týmu se Severočeši snažili zpomalit, ale dařilo se jim to jen chvilku. Největší potíže dělalo Belchatówu plachtící podání veterána Staňka, jenže od stavu 9:8 se už polský celek rozjel naplno a šestibodovou šňůrou set rozhodl.

Ani vedení Dukly na počátku druhé sady nemělo dlouhého trvání. Občas sice hosté dokázali blokem zastavit soupeřovu hvězdu Wlazlého, ale vzápětí je srazila vlastní chyba. Favorit stupňoval tempo a set nakonec vyhrál o osm bodů.

Liberec bojoval, ale na rychlost, přesnost a razanci Belchatówa neměl adekvátní protizbraň. I zápletka třetí sady se vyřešila ještě před koncovkou, do níž už svěřenci Michala Nekoly vstupovali s pětibodovým mankem.

"Pro nás to byl nesmírně těžký zápas. Domácí výborně podávali a donutili nás útočit z vysokých nahrávek, z kterých jsme se proti takové obraně obtížně prosazovali. Vyhráli jsme (ve skupině) jen dva sety, ale Liga mistrů pro nás byla velkou zkušeností," řekl Nekola.

Belchatów - Liberec 3:0 (18, 17, 19)

Rozhodčí: Knižnikov (Rus.), Markelj (Slovin.). Čas: 76 min. Diváci: 2700. Nejvíce bodů Belchatówa: Conte a Wlazly po 15, Lisinac 9.

Sestava a body Liberce: Janouch 1, Galabov 11, Leikep 7, Patucha 8, T. Kriško 7, Staněk 2, libero Kopáček - Zajíček 1, Správka. Trenér: Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články