Hlavní obsah

Polednice. Český horor má trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Trailer představuje český horor s názvem Polednice, ve kterém si zahrály mimo jiné slavné herečky Aňa Geislerová a Daniela Kolářová. Film pochází z dílny autorsko-producentského dua Matěj Chlupáček–Michal Samir a souvislost s básní Karla Jaromíra Erbena je prý jen volná.

Upoutávka na film PoledniceVideo: Falcon

 
Článek

Polednice vypráví o Elišce (Geislerová), která se s dcerkou vrací do rodné vesnice svého muže, aby se zde pokusila o nový začátek. Kromě vlídného přijetí sousedů ji tu však čeká i setkání s místní podivínkou (Kolářová), ženou, která ve své pomatené mysli vleče tíhu vlastního dávného neštěstí. Kolem Elišky, vystavené traumatům z osamělosti a postupně vysilované boji s nekonečnými úředními stereotypy, se postupně začínají spřádat sítě prokletí.

„Líbí se mi zpracování klasických věcí jiným pohledem a přišlo mi zajímavé podívat se na Polednici jako na určitou verzi krize mateřství, kdy máte pocit, že to prostě nezvládnete a kdy taková situace může skončit i tragédií,“ uvedla Geislerová.

Foto: Falcon

Aňa Geislerová v Polednici

Foto: Falcon

Polednice

„Předchozí pokusy o Erbena se mi nelíbily, tohle je volně na motivy Polednice, v jiném pojetí. Je to trochu moralita, ale posunutá do 21. století. U čtení jedné z prvních verzí scénáře jsem měla strach, i to mě zaujalo,“ řekla Kolářová.

„Šlo nám o to, vytvořit skutečně moderní tvar filmu v rámci hororového žánru, nikoliv dobové ztvárnění známé balady. Doufám, že se nám podařilo žánr správně lokalizovat a film si proto užijí nejen fanoušci hororů. Tomu podle mě dopomůžou i skvělé Aňa s Danielou, které tuto žánrovou výzvu výtečně zvládly,“ tvrdí producent Matěj Chlupáček.

Ve vedlejších rolích si zahrají Jiří Štrébl, Marie Ludvíková, Zděněk Mucha, Halka Třešňáková nebo Tomáš Bambušek. Film vstoupí do kin 3. března 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám