Odsud řídí v zimě své aktivity, v čele s veleúspěšným muzikálem Fantom Opery. Energii čerpá hlavně z dvouhektarové zahrady. „Vybral jsem téměř každý keř i rostlinu. Celoročně zaměstnávám dva zahradníky, ale vyplatí se to. Je tu klid, čistý vzduch a hlavně teplo, které miluji,“ libuje si František Janeček. Hudební boss bossů si dům v Karibiku pořídil před osmnácti lety.

S cenou se chlubit nechce, ale jedná se o haciendu zařízenou v koloniálním stylu, s velkým atriem uprostřed, čtyřmi ložnicemi, kuchyní a obývákem. „A mám tu samozřejmě i pracovnu. Každý den jsem ve spojení s divadlem. Doletět sem sice trvá celý den, ale díky internetu se přede mnou žádný nezbedný sólista Fantoma neschová,“ směje se producent.

Janeček v Dominikáně sice odpočívá, ale je to odpočinek aktivní. „Neustále je tu co na práci. Příroda útočí ze všech stran, navíc ve vlhkém prostředí je zapotřebí o dům neustále pečovat. Lakovat, mořit, čistit, a když skončíte, můžete začít zase od začátku,“ dodává producent, který rád přiloží ruku dílu. S oblibou si třeba vaří.

Jediné, čeho lituje, je, že tu poslední dva roky bývá tak málo. „Klidně bych tu byl i přes zimu, protože takhle mě mrzí, že sotva tu dáme všechno do pořádku, většinou se zase vracíme do Česka. Ale dokud Fantom baví, nechci s ním končit,“ říká s tím, že slavný muzikál pro velký zájem opět navýšil počet představení.

Fotogalerie
18 fotografií