Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Bývalému reprezentačnímu trenérovi Růžičkovi zemřela manželka

Lidé

  12:24
Bývalý trenér české hokejové reprezentace přišel o manželku, která podlehla vážné nemoci. V dobách, kdy vedl Slávii na Edenu, byla jeho žena Eva oporou nejen pro něj, ale i pro hráče.

Trenér Chomutova Vladimír Růžička. foto: Ondřej BičištěMAFRA

Eva Růžičková měla podle serveru Blesk.cz zemřít nečekaně, ačkoli byla vážně nemocná. Se současným koučem CHomutova měla dvě děti - syna Vladimíra a dceru Evu. Nejen své nejbližší rodině vytvářela v posledních letech zázemí. Byla známá i mezi hokejisty.

Vladimír Růžička v této době také stále čelí obvinění v kauze údajné korupce. Aféru rozpoutalo v dubnu před mistrovstvím světa v Praze a Ostravě zveřejnění nahrávky, kterou si tajně pořídil podnikatel Miroslav Palaščák na schůzce s Růžičkou. Podnikatel podle svých slov zaplatil trenérovi půl milionu korun za to, že jeho syn bude působit ve Slavii. Podle Růžičky šlo o sponzorský dar, který však nebyl zanesen do účetnictví klubu. Později tuto částku Palaščákovi vrátil.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...