Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C4 Cactus Rip Curl: Do Ženevy, potom do prodeje a pak na pláž (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Francouzská automobilka Citroën se rozhodla vyzdvihnout dobrodružného ducha modelu C4 Cactus prostřednictvím speciální edice Rip Curl.

Ženevský autosalon se stane místem světové výstavní premiéry pro Citroën C4 Cactus Rip Curl, který je výsledkem spolupráce automobilky se známým výrobcem a prodejcem potřeb pro surfaře a milovníky snowboardu, společností Rip Curl, s níž v minulosti spolupracoval i konkurenční Renault.

Citroën uvádí, že spojením se značkou Rip Curl, jejíž jméno evokuje surfování již od roku 1969, hodlá posílit outdoorový duch modelu C4 Cactus o expresivnější a radikálnější verzi.

Citroën C4 Cactus Rip Curl se vizuálně odlišuje od standardních verzí specifickými designovými prvky, jimiž jsou bílé kryty zpětných zrcátek, bílý střešní nosič, leskle bílá samolepicí fólie vertikálně umístěná na předním blatníku a spojující geometrické motivy a logo Rip Curl. Stejný motiv s bílým nápisem Rip Curl se horizontálně objevuje na zadním postranním okénku.

Standardem pro C4 Cactus Rip Curl je rovněž šedý hliníkový ochranný štít pod předním i zadním nárazníkem, zatímco Airbump na bocích je v černém provedením, ale za příplatek může být i v odstínech Dune, Chocolate nebo Grey.

Při uvedení vozu na trh bude v nabídce pět odstínů karoserie, jimiž jsou hnědá Olive, černá Obsidien, červená Arden, šedá Aluminium a perleťová bílá Perle. Na konci roku má Citroën nabídku doplnit o nový odstín modrá Baltic.

V interiéru se pak objevují prvky v odstínu oranžová Pulp, jako jsou například bezpečnostní pásy, kontrastující se sedadly v šedém látkovém čalounění Mica, které může za příplatek nahradit kombinace černé látky s černou kůží. Oranžová je pak použita i na prošití koberečků a lišty reproduktorů.

Citroën uvádí, že C4 Cactus Rip Curl vychází ze třetí standardní úrovně výbavy s označením Shine, zahrnující v závislosti na daném trhu například zadní parkovací asistent, automatickou klimatizaci, samočinné rozsvícení světel a spouštění stěračů, navigační systém, audio systém MP3 se šesti reproduktory, tempomat a omezovač rychlosti nebo zatmavená skla. Opět v závislosti na daném trhu bude pro tuto speciální edici standardem panoramatické střešní okno.

V případě techniky se Citroën C4 Cactus Rip Curl může pochlubit systémem Grip Control a specifickými Mud & Snow pneumatikami Goodyear 205/50 R17 89V - Vector 4Seasons ve spojení s nejvýkonnějšími motory 1.2 PureTech 110 S&S (81 kW) nebo 1.6 BlueHDi 100 (73 kW) a manuálními pětistupňovými převodovkami.

Grip Control v modelu C4 Cactus Rip Curl představuje vylepšený protiprokluzový systém zabudovaný do ESP. Řídí pohyblivost předních kol a disponuje několika režimy, které se mohou přizpůsobit danému terénu. Řidič si pomocí ovladače Grip Control uprostřed palubní desky vybírá z uživatelských režimů – standard, písek, terén, sníh a ESP Off.

Citroën uvede C4 Cactus Rip Curl na trh v průběhu prvního pololetí letošního roku a ceny této speciální edice budou zveřejněny těsně před zahájením prodeje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Martin911Turbo
25. 2. 2016 13:55
Re: A co výbava?
První dvě věci budou po faceliftu
Stahovací okna? Na co? Jsou výklopná a to stačí na C4 coupe a C2 VTS jsem měl zadní okna pevná bez jakéhokoliv otvíraní a neměl jsem nikdy problém, topení i klimatizace vše zvládlo i vzadu
24. 2. 2016 12:16
A co výbava?
Mě by spíš zajímalo, jestli už se to auto konečně zmohlo na nezbytné standardní prvky výbavy - otáčkoměr, dělenou zadní sedačku a stahovací okna zadních dveří? :-O