Messi dvakrát překonal Čecha a rozhodl o výhře Barcelony

Lionell Messi poprvé v kariéře překonal Petra Čecha a rozhodl o vítězství Barcelony v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů na stadionu Arsenalu 2:0. Ve druhém dnešním osmifinále mezi Juventusem je po prvním zápase stav nerozhodný 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi poprvé v kariéře překonává Petra Čecha

Lionel Messi poprvé v kariéře překonává Petra Čecha | Zdroj: Reuters

Arsenal se v domácím prostředí proti Barceloně vzdal aktivní hry na míči a spoléhal spíše na rychlé protiútoky. Ofenziva katalánského klubu byla dlouho bezzubá, a tak to byli právě domácí Gunners, kteří se dostali do prvních velkých šancí. Tu největší spálil Oxlade-Chamberlain, když z hranice malého vápna trefil pouze ležícího brankáře ter Stegena.

Petr Čech dlouho chytal pouze centry. V závěru poločasu ale dvakrát odolal obrovským šancím Luise Suáreze. Poprvé zakončení uruguayského útočníka vyrazil nohou, podruhé jen sledoval, jak míří těsně vedle.

Další výborný zákrok si brankář české reprezentace musel připsat hned v úvodu druhé půle proti Neymarovi. Brazilec běžel na Čecha úplně sám, ale nedokázal ho prostřelit.

Po hodině hry měl obrovskou šanci otevřít skóre záložník Arsenalu Claude Giroud. Jeho hlavičku tygřím skokem u tyčky chytil ter Stegen, začalo ale období zápasu, kdy domácí častěji drželi míč.

Toho Barca využila ke smrtícímu rychlému kontru. V 71. minutě dostal Neymar od Suáreze přesný pas do běhu, po sprintu našel ve středu hřiště zcela osamoceného Lionela Messiho, který prostřelil Petra Čecha a otevřel skóre utkání.

Na snahu Gunners o vyrovnání reagovala Barcelona dalšími velkými šancemi. Suárez trefil po další kombinaci útočného tria Katalánců tyčku. Osm minut před koncem se v pokutovém území nedohodli Mertesacker s Flaminim, druhý jmenovaný fauloval Messiho a sám postižený proměnil pokutový kop.

Svým 81. a 82. gólem v Lize mistrů zajistil Lionel Messi vítězství Barcelony na Arsenalu 2:0 a velmi výhodnou pozici pro odvetu.

Velkou územní převahu měl také Bayern Mnichov na hřišti Juventusu. Roli favorita potvrdil Thomas Müller těsně před koncem prvního poločasu. Druhý gól bavorského klubu přidal deset minut po přestávce Arjen Roben.

Vedoucí tým italské ligy se ale nevzdal. Po hodině proměnil domácí rychlý brejk Paulo Dybala a remízu 2:2 zajistil ve skluzu zakončující Stefano Stuarto.

Odvety obou zápasů se hrají za tři týdny. Zítra se v osmifinále utkají Dynamo Kyjev s Manchesterem City a PSV Eindhoven s Atléticem Madrid.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Arsenal - Barcelona 0:2 (0:0)
Branky: 71. a 83. z pen. Messi. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.).
Sestavy:
Arsenal: Čech - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin (82. Flamini) - Oxlade-Chamberlain (50. Walcott), Özil, Sánchez - Giroud (72. Welbeck). Trenér: Wenger.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Juventus Turín - Bayern Mnichov 2:2 (0:1)
Branky: 63. Dybala, 76. Sturaro - 44. Müller, 55. Robben. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.).
Sestavy:
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira (69. Sturaro), Marchisio (46. Hernanes), Pogba - Mandžukič, Dybala (75. Morata). Trenér: Allegri.
Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (74. Benatia) - Vidal - Robben, Müller, Thiago, Costa (84. Ribéry) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme