Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v Mladé Boleslavi vystavuje model VisionS, váží přes tři tuny

Jan Mička
Diskuze (5)
Koncept Škoda VisionS si právě odbývá premiéru na ženevském autosalonu, mladoboleslavská značka však má řešení i pro ty, kteří se do Švýcarska nechystají.

Škoda VisionS je jedním z nejdůležitějších konceptů letošního ženevského autosalonu. Jde o předzvěst dlouho očekávaného sedmimístného SUV, které nejenže v rámci automobilky posouvá přepravní kapacitu na novou úroveň, ale nese spoustu nových stylistických prvků – například horizontálně dělené přední světlomety vyhrazené právě SUV s vyšší stavbou karoserie.

S trochou nadsázky bychom klidně vozu mohli říkat Kodiaq, protože podle šéfdesignéra značky Jozefa Kabaně se bude sériová verze lišit pouze minimálně, naše informace však uvádějí něco jiného. Sériové SUV bude mít výrazně přepracovanou záď s menšími svítilnami a větším podílem plechů, tak alespoň hovořili kolegové, kteří již hotový vůz viděli v Mladé Boleslavi. Ale nechejme se překvapit!

Zpátky k hliněnému modelu. Škoda Auto jej od dnešního dne až do neděle 13. března vystavuje ve svém muzeu v Mladé Boleslavi a od konceptu vystaveného v Ženevě se liší pouze v detailech. Chybí mu například boční kliky (koncept je má výsuvné ve stylu Modelu S od Tesly) a spáry dveří, nejdůležitější je však hmotnost. Podle informací automobilky totiž váží hodně přes tři tuny, což se však dá vzhledem k použitému materiálu chápat. Model vás „práskne" do oči hned po vstupu do muzea - stojí totiž přímo naproti hlavním dveřím.

„Vystavení modelu vozu Škoda VisionS je pro naše návštěvníky mimořádně atraktivní šancí seznámit se s budoucností značky ŠKODA i prací týmu pod vedením šéfdesignéra Škoda Auto Jozefa Kabaně,“ říká Andrea Frydlová, vedoucí Škoda Muzea.

Jan Mička
Diskuze (5)
15. 3. 2016 15:38
škoda
tak je fakt, že profil to má celkem pěkný, ale ten předek, to asi není můj šálek kávy, nicméně si myslím, že si to najde svého majitele, jako treba multipla >:D ta u mě pořád vede a stejně ho lidi kupují, ted jsem byl v autobazaru a zrovna si ho tam někdo pořizoval !! asi výhodná koupě 8-s
Avatar - Deutsch
6. 3. 2016 10:36
Re: Tento vůz je designově zcela nepovedený
Naopak je to nejhezčí SUV co se daného segmentu týče. Kabaň ukazuje že umí udělat originální přitom krásný vůz. Kdyby zůstalo u stávajícího designu i pro produkční vůz tak je to trefa do černého.
5. 3. 2016 16:03
splněno
Je to opravdu ošklivé, ale hliněný se alespoň nerozjede.....no a pro auto.cz splněno, vyplodili jste 8 nesmyslných článků za týden, ale škoda je tam... :-) :no:
5. 3. 2016 06:48
vyjde to nastejno
hromada hliny nebo hnoje
Tento vůz je designově zcela nepovedený
Koncept s hlavním (příliš malým) světlometem a hned pod ním nesmyslnou a zcela do slušného designu nehodící se lucerničkou (která by u slušného SUV patřila na spodní spoiler) je jak rána pěstí do oka a bude nepochybně důvodem mnohem horších prodejů vozu s tímto odpudivým designem, než by tomu mohlo být. Škoda šlápla vedle! :no: