Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Při srážce autobusu a dodávky na D46 jeden mrtvý a šest zraněných

Česko

  11:20
Při srážce autobusu vezoucího studenty s odstavenou dodávkou dnes časně ráno na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí zemřel řidič malého nákladního vozidla. Lehce bylo zraněno šest lidí z autobusu, ve kterém bylo zhruba pět desítek cestujících. Dálnice byla ve směru z Prostějova do Olomouce kvůli vyšetřování nehody a odstranění havarovaných vozidel bezmála sedm hodin uzavřena.

Jeden člověk zemřel a dalších šest lidí bylo zraněno při srážce autobusu s nákladním automobilem na dálnici R46. foto: ČTK

Provoz byl obnoven krátce před 11:00, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR Nehoda se stala kolem 04:00. „Řidiče dodávky, který zřejmě opravoval porouchané vozidlo, s největší pravděpodobností přehlédl řidič přijíždějícího autobusu a došlo ke střetu. Následkem nárazu utrpěl řidič dodávky zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla ČTK policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Pavel Vysloužil ČTK řekl, že těžce zraněného řidiče dodávky se záchranářům nepodařilo oživit. „Další lidé se záchranářům postupně hlásili s lehkými zraněními hlavy, končetin či psychickou reakcí na trauma z nehody,“ uvedl. Sanitky šest zraněných lidí, kteří byli při vědomí a chodili, převezli do olomoucké fakultní nemocnice.

Mluvčí hasičů Zdeněk Hošák ČTK řekl, v havarovaném autobusu cestovalo pět desítek lidí. „Jednalo se o dva řidiče a studenty. Na místo nehody jsme vyslali náš autobus, který cestující odvezl k náhradnímu spoji“ podotkl Hošák.

Dnešní nehoda autobusu je v krátké době už v pořadí čtvrtá. Ve čtvrtek při srážce osobního auta s autobusem s dětmi u obce Kněžnice na Jičínsku zemřel pětapadesátiletý řidič auta. V autobuse byly lehce zraněny tři děti, které záchranáři převezli na vyšetření do jičínské nemocnice. Ve středu havaroval školní autobus u Panenského Týnce na Lounsku, zraněno bylo při tom 47 lidí, z toho většina děti. Minulý týden sjel autobus se 23 malými dětmi do příkopu u Všerub na Plzeňsku. Několik dětí bylo lehce zraněno, nikdo ale nebyl ohrožen na životě ani neutrpěl vážné zranění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!