Hlavní obsah

Šéf Bayernu se ozval: Změňte nasazování v Lize mistrů, zvýhodněte velké týmy

Mnichov/Praha

Jeho Bayern se sice po nervy drásajícím thrilleru s Juventusem do čtvrtfinále Champions League dostal, jenže Stará dáma co by loňský finalista předčasně skončila. Odvetná partie mohla ale docela klidně dopadnout i opačně, poroto se i prezident mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge ozval. „Změňte systém nasazování ve vyřazovací části Ligy mistrů, udržte velké týmy od sebe tak dlouho, jak jen to bude možné,“ obrátil se Rummenigge na UEFA.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Zklamaný brankář Gianluigi Buffon po vyřazení z Ligy mistrů.

Článek

Potkat se s Juventusem už v osmifinále Ligy mistrů je smůla. Natož pak narazit třeba na Barcelonu. Takový Arsenal, stejně jako před ním Manchester City by o tom mohl vyprávět své...

„Nelíbí se mi, že ve vyřazovací části vše závisí na štěstí a ruce osudu," vykládal Rummenigge novinářům poté, co se jeho Bayern dostal v prodloužení přes Juventus mezi osm posledních v Lize mistrů.

„Nelíbí se mi to tuplem poté, co jsem viděl v první vyřazovací fázi zápasy, kdy jsem byl blízko tomu, abych televizi prostě vypnul," narážel třeba na nudné partie v podání Kyjeva, ale i třeba madridského Atlétika s Eindhovenem nebo Gentu s Wolfsburgem.

„A pak vidím velký tým, jakým je Juventus, velký výkon, který v Mnichově podal a musím se smířit s tím, že loňský finalista Ligy mistrů skončí už v osmifinále," připomínal Rummenigge protiklady letošního ročníku.

„Proto jsem otrávený tím, jakou roli hraje štěstí a osud. Podle mého je to nepřijatelná a UEFA by měla nasazování velkých celků změnit a zvýhodnit je," apeluje šéf Bayernu na evropskou generalitu.

UEFA přitom už jeden krok podnikla. V Lize mistrů se v osmifinále nemohou potkat mužstva, která vyhrála základní skupinu, a je rovněž vyloučeno, aby na sebe narazily celky z jedné země. Podle Rummeniggeho je to však málo a měl by následovat další krok.

Reklama