Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Mission E: Vyhraje německá, nebo japonská technika?

Michal Fokt
Diskuze (23)
Německá automobilka už má ve finále pouze dva možné dodavatele akumulátorů pro svůj elektromobil Mission E. Jeden je z Japonska, druhý z Německa.

Kolem čtyřmístného elektromobilu značky Porsche se věci vyvíjí opravdu raketovým tempem. Ve Frankfurtu se vloni představil koncept Mission E a za necelého půl roku už se ví, že auto, odvozené od studie, půjde skutečně do výroby a nyní už má dokonce padnout rozhodnutí, od koho bude automobil brát akumulátory.

V tuto chvíli už jsou údajně jen dvě možnosti - buď od japonského Panasonicu, nebo od německého koncernu Bosch. Pro Panasonic hovoří fakt, že jeho baterie najdete téměř ve 40 % všech momentálně vyráběných plug-in hybridech, což by mělo být zárukou kvality a Japonci, momentálně mohutně spolupracující s Teslou, prý nabízí také nižší cenu.

Ale znáte to... Podle Bloombergu se v Porsche se ozývají hlasy, že "jednodušší logistika a spolupráce s jinou německou firmou by mohla cenový rozdíl vykompenzovat". Zajímavé přitom je, že Bosch sám akumulátory nevyvíjí, ale spolupracuje s korejským Samsungem, tímto způsobem už se Bosch dokázal dostat pod kapotu Fiatu 500e a byznys s Porsche by asi fungoval na podobné bázi.

Do případného politicko-obchodního rozhodnutí by ale mohly zasáhnout ještě další faktory. Jak známo, Audi se na dodávkách akumulátorů pro Q6 dohodlo s formami LG Chem a Samsung SDI, čímž se zase dostáváme oklikou k Boschi. Mám pocit, že Panasonic tentokrát ostrouhá...

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - AUDIRS6
21. 3. 2016 14:15
Re: Parádní design
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Proste velke DAKUJEM !!!
Ano, vidim, ze je to rychlovka, ale dokreslil si mi obrazok a vdaka nemu ju uz vnimam lepsie. ;-)
Mna na nej ale mrzi ta klesajuca linia strechy / zadku az do "mrtva". Proste ze v mieste kde konci zadne okno, ze to klesa dalej pod rovnakym uhlom. Tam keby to trochu zdvihli...
PS: Ak chces, pohraj sa aj s s este jednym pohladom zo zadoboku napriklad a posli im to do WCF ! Zaroven si urobis reklamu ! >:D :yes: :yes: :yes: :yes:
21. 3. 2016 13:54
Re: Parádní design
teoreticky, nemam cas se s tim ted nejak piplat, takze jen rychlovka par tahama [odkaz]
Avatar - Ham.
21. 3. 2016 12:46
Re: Parádní design
Zatímco uhelné elektrárny si umí nakopat uhlí samy a jaderným padá uran připravený pro štěpnou reakci rovnou z nebe.
Avatar - AUDIRS6
21. 3. 2016 12:42
Re: Parádní design
joooo, zdyt joooo :-) Len ma to proste rusi. Dokazal by si to narychlo vyretusovat a picnut to sem ? ;-)
21. 3. 2016 12:25
Re: Parádní design
no ja celkem jo, jde to smerem k zadnim svitilnam po vzoru 911, jen nejsou tak jako u 911 nizke, ale o neco vyssi, tady krasne prosvitaj [odkaz]