Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

V Belgii byl zabit člen bezpečnosti jaderné elektrárny. Nebyl obětí terorismu

Vraždy

  11:47aktualizováno  15:44
BRUSEL - V belgickém městě Charleroi byl zastřelen člen bezpečnostní služby jaderné elektrárny Didier Prospero, uvedl v sobotu belgický deník La Dernire Heure. Stalo se tak krátce po úterních útocích v Bruselu a podle listu to vyvolalo obavy bezpečnostních složek, podle kterých jaderné elektrárny patří v Belgii k možným cílům teroristů. Belgické úřady ale spojitost s terorismem vyloučily.

Belgická jaderná elektrárna Tihange foto: Reprofoto

Vražda, o které úřady nejprve neinformovaly veřejnost, se stala ve čtvrtek večer. Objevila se zpráva, že služební karta zavražděného Didiera Prospera byla po vraždě ukradena a proto byla rychle deaktivována. Zpráva o ukradení karty ale byla později dementována.

Belgický prokurátor agentuře AFP v sobotu odpoledne sdělil, že vražda nijak nesouvisí s teroristickou aktivitou.

Deník La Dernire Heure ve čtvrtek napsal, že bratři Khalid a Brahim El Bakraouiovi, kteří se v úterý odpálili na bruselském letišti a v bruselském metru, sledovali ředitele belgického střediska pro výzkum jaderné energetiky (SCK/CEN). Natáčeli ho skrytou kamerou krátce po loňských listopadových teroristických atentátech v Paříži. Hodiny trvající záběry, na kterých je zachycen průřez ředitelovým dnem, nalezli policisté při jedné z razií.

Úterní atentáty v Bruselu připravily o život 31 lidí a stovky osob utrpěly zranění.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...