Na Srí Lance zatkli dva Čechy, převáželi pět housenek

Pašování rostlin a živočichů?

Na Srí Lance zatkli dva Čechy, převáželi pět housenekAKTUALIZOVÁNO 1
Svět
Echo24
Sdílet:

Srílanská policie zatkla v hlavním městě Kolombo dva Čechy a jednoho místního obyvatele, u kterých našla pět zakuklených housenek a několik vzácných rostlin. Uvedl to dnes srílanský zpravodajský portál DailyMirror. Podle českého ministerstva zahraniční byl zadržen český manželský pár; ženu už místní úřady propustily na kauci.

„Můžeme potvrdit, že na letišti v Kolombu na Srí Lance byli zadrženi dva čeští občané. Oficiální důvod nám ale tamní úřady zatím nesdělily,“ řekla ČTK mluvčí Černínského paláce Irena Valentová. Na místo zamířil český honorární konzul. „Žena byla po zaplacení kauce propuštěna, muže čeká soud o propuštění na kauci v pondělí ráno,“ podotkla mluvčí.

Ambasádu Česko na Srí Lance nemá, o případu ale ví české velvyslanectví v indickém Dillí, které je pro Srí Lanku kontaktním úřadem.

Podle webu DailyMirror byli Češi zatčeni v sobotu večer na předměstí Kolomba, kam přijeli autem z města Matara. Policie prý našla ve vozidle také chemikálie.

Srílanský portál AniNews dnes poznamenal, že osobě, která poruší místní zákony na ochranu flóry a fauny, hrozí pokuta až 500 rupií (asi 84.500 Kč), až šest měsíců vězení, nebo oba tresty současně.

Sdílet:

Hlavní zprávy

Týdeník Echo

Koupit
×

Podobné články