Berlínský SoundCloud spouští konkurenční službu pro Spotify a Apple Music

Michal BenatzkyMichal Benatzky

sound
0Zobrazit komentáře

Ve snaze maximalizovat své příjmy zveřejnil berlínský SoundCloud loni v červenci svůj plán na spuštění vlastní hudebně streamovací služby, která by konkurovala zavedeným hráčům jako jsou například Spotify nebo Apple Music.

O devět měsíců později se vize stává skutečností. SoundCloud totiž opravdu spustil svou verzi streamovací služby nazvanou SoundCloud Go a umožnil tak svým 175 milionům klientů po celém světě získat přístup k hudební knihovně, která čítá na 125 milionů skladeb, mixů a remixů což zní na první pohled skvěle, ovšem je třeba si uvědomit, že v drtivé většině se jedná o skladby a remixy uploadované samotnými uživateli. Ve skutečnosti tak SoundCloud Go nabídne přibližně 15 milionů placených skladeb.

socialbakers

Přečtěte si takéČeští Socialbakers spouští podrobné statistiky nových reakcí na FacebookuČeští Socialbakers spouští podrobné statistiky nových reakcí na Facebooku

Novinka je zatím k dispozici pouze americkým uživatelům, zbytek světa by se ale měl nového hráče v tomto stále rostoucím odvětví dočkat ještě tento rok. Pro zařízení běžící na operačním systému Android bude služba stát 9,99 dolarů na měsíc. Stejně zaplatí také ti, kteří budou hudbu poslouchat přes web.

O 3 dolary více si ale budou muset připravit majitelé iPhonů a iPadů. Kvůli dodatečným poplatkům ze strany Applu bude totiž streamování hudby přes SoundCloud stát pro iOS 12,99 dolarů, informuje VentureBeat. Pro uživatele, kteří se rozhodnou si novou službu nejdříve vyzkoušet, nabízí SoundCloud měsíční zkušební dobu zdarma.

v

Foto: TheVerge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym