Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kanonáda se napodruhé nekonala, Češi přetlačili Němce 2:1

Ústí nad Labem - Čeští hokejisté ovládli i druhý přípravný zápas před mistrovstvím světa proti Německu. Vítězství se ale nerodilo zdaleka tak lehce jako ve středu, kdy Češi vyhráli vysoko 7:2. Svěřenci Vladimíra Vůjtka udolali Německo 2:1, o české góly se postarali Martin Zaťovič a Tomáš Kundrátek. Další utkání reprezentaci čekají ve středu a v pátek ve Švýcarsku.

Čeští hokejisté
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Oproti středečnímu duelu nastoupil v brance Furch, který nahradil Francouze. V útoku se zařadili do hry Gulaš, debutant Červený a Horák, který se ale hned v úvodu zranil a vystřídal jej z lavičky Dočekal. Nehráli útočníci Káňa a Kousal.

Němci po předchozí vysoké prohře pozorně bránili a šancí v úvodní třetině mnoho nebylo. Ve třetí minutě na vhazování zasáhl Danner holí do obličeje Horáka, pro kterého zápas po prvním střídání skončil. Češi hráli čtyřminutovou přesilovku, při které měl po Červenkově pokusu šanci Tomáš Zohorna, ale gólman Pielmeier jeho dorážku kryl.

Čeští hokejisté v úvodním dějství přestříleli soupeře 14:2, ale německý brankář pokusy zdálky kryl. V 15. minutě Červenka z dobré pozice na pravém kruhu těsně minul. Při Ebnerově vyloučení se z dorážky neprosadil obránce Jank. Furch musel první nebezpečnou situaci řešit až v 19. minutě, kdy jej z levého kruhu prověřil Flaake.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Německo

Po 55 vteřinách druhé třetiny ale Němci skórovali, po kombinaci s Flaakem a Brandtem zakončil z pravého kruhu Pietta. Pielmeier při českých pokusech o odpověď musel krýt střely Dočekala, Holíka a Kempného. Ve 28. minutě fauloval Nikolai Goc Douderu a šel pykat na dvě plus deset minut. Zákrok vyvolal i drobnou potyčku a trest pomohl Vůjtkovu týmu k vyrovnání.

Z pokračujícího tlaku už čtyři vteřiny po skončení přesilovky po Holíkově přihrávce zblízka prostřelil gólmana Ingolstadtu Zaťovič. Češi se pak ubránili v prvním oslabení při Hrabalově trestu a ve 36. minutě zlikvidoval Furch i šanci Flaakeho. Další možnost Němců spálil Marcel Goc, který minul.

Na přelomu druhé a třetí třetiny odolali Češi při Douderově vyloučení, při kterém byli Němci hodně nebezpeční. Ve 44. minutě domácí hráči otočili stav, když se při Reulově trestu trefil z levého kruhu obránce Kundrátek. Odpovědět mohl Schütz, který se protlačil před Furcha, ale bekhendem jej nepřekonal. Neuspěl ani Flaake a Češi těšnou výhru udrželi. Skóre už se nezměnilo ani při více než minutové power play Německa. 

ČR - Německo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (P. Holík, Jank), 44. Kundrátek (Kempný, Koukal) - 21. Pietta (Brandt, Flaake). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 2:6, navíc N. Goc (Něm.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4124.

ČR: Furch - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Jank, Krejčík, Hrabal - Radil, Koukal, Vincour - Červenka, P. Holík, T. Zohorna - Kašpar, J. Hruška, Zaťovič - Gulaš, Horák (8. Dočekal), Červený. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší a Jiří Kalous.
Německo: Pielmeier - Akdag, Ebner, Reul, N. Goc, Müller, Kohl, Brückner - Flaake, Pietta, Brandt - Macek, Schütz, Krämmer - Höfflin, M. Goc, Ullmann - Kink, Danner, Buchwieser. Trenéři: Marco Sturm a Christian Künast. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy