Mihajlovič končí u fotbalistů AC Milán

ČTK ČTK
12. 4. 2016 11:20
Do konce sezony by se měl mužstva ujmout dosavadní trenér juniorky Cristian Brocchi. Klub zatím informaci nepotvrdil.
Siniša Mihajlovič
Siniša Mihajlovič | Foto: Reuters

Milán - Trenér Siniša Mihajlovič končí u fotbalistů AC Milán.  Mihajlovič se dopoledne setkal s ředitelem klubu Adrianem Gallianim, následně Milán vydal prohlášení, že srbský trenér u mužstva končí. "Děkujeme za práci, kterou pro klub Mihajlovič odváděl," nechybí v prohlášení obvyklá věta na rozloučenou.

Mužstvo přebírá Cristian Brocchi, kterého si klub vyhlédl už během zimy. Napotřetí v krátké době tak povede tým jeho nedávný hráč, který s kariérou kouče teprve začíná. Vedení doufá, že na rozdíl od Clarence Seedorfa a Filippa Inzaghiho bude Brocchi úspěšný. Původně mělo v plánu posadit ho na lavičku pod dozorem některého ze zkušených trenérských veteránů, jmenovitě Marcella Lippiho, k této variantě ale nakonec nesáhlo.

"Věřím, že Christian povede Milán mnoho let," prohásil Brocchiho agent Davide Lippi pro web Calciomercato.it. "Je to profesionál a neúnavný bojovník, přesně takový býval ještě jako hráč," popsal svého svěřence, který hrával v záloze AC Milán i městského rivala Interu a kariéru končil v roce 2013 v dresu Lazia.

Sedmačtyřicetiletý Mihajlovič převzal AC před rokem a podepsal dvouletou smlouvu. Osmnáctinásobné italské šampiony dovedl v této sezoně do finále domácího poháru, v lize ale týmu patří až šestá příčka. Na páté místo, zajišťující účast v evropských soutěžích, ztrácí šest kol před koncem sedm bodů. Na vedoucí Juventus má manko propastných 27 bodů.

Mihajlovič se v AC dostal pod tlak takřka okamžitě po začátku sezony, kdy s týmem prohrál čtyři z úvodních sedmi zápasů. Aktuální série pěti zápasů bez vítězství zřejmě Berlusconiho přesvědčila, že je změna nutná ještě před koncem ligy. AC totiž hrozí, že pokud prohraje i pohárové finále s Juventusem, bude potřetí za sebou v pohárové Evropě chybět.

Projděte si tabulky elitních fotbalových soutěží

Tabulky Premier League, Serie A, Bundesligy, La Ligy a Ligue 1 najdete zde.

Zdroj: Sport
 

Právě se děje

Další zprávy