Griezmann vyřadil Barcelonu, do semifinále Ligy mistrů postupují Atlético a Bayern

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Atlética Madrid postoupili do semifinále Ligy mistrů. Zatímco bavorský klub potvrdil v Lisabonu vítězství z prvního zápasu, souboj dvou nejlepších týmů španělské ligy zvládl madridský tým díky výhře 2:0. Obě branky vstřelil Antoine Griezmann.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antoine Griezmann dvěma góly vyřadil Barcelonu z Ligy mistrů

Antoine Griezmann dvěma góly vyřadil Barcelonu z Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Vyhecovaný souboj týmů vládnoucích týmů Primera Division rozhodl ve 36. minutě Antoine Griezman, když hlavičkou usměrnil Ňíguezův centr za záda brankáře ter Stegena. V součtu obou zápasů čtvrtfinále skončila 3:2 pro Atlético, v závěru totiž francouzský útočník zpečetil výsledek z penalty.

Barcelona v Madridu častěji držela míč a tvořila hru, jenže pověstné útočné trio Suárez, Messi, Neymar se nedokázala prosadit. Lionel Messi byl několikrát blízko svému 500. gólu v kariéře, jeho rány mířily buď nad branku, nebo je odrazila tmavomodrá domácí obrana.

Atlético v této sezoně nad Barcelonou třikrát vedlo 1:0, třikrát ale náskok ztratilo. Až na čtvrtý pokus se obranný systém naordinovaný trenérem Simeonem vydržel až do konce.

Katalánci se mohou cítit poškozeni kvůli situaci z nastavení. Po Gabiho hře rukou se dožadovali pentalty, jenže rozhodí Rizzoli po poradě s asistentem nařídil pouze přímý kop z hranice pokutového území. Z něj Messi mířil nad.

Když se ve 27. minutě zápasu Benfiky Lisabon s Bayernem prosadil domácí Raúl Jiménez, zařídil stav, za kterého by se prodlužovalo. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho. O 10 minut později se Lahm dostal k centru z pravé strany a Arturo Vidal z hranice velkého vápna napálil míč pod břevno.

O pátém postupu bavorského velkoklubu do semifinále Ligy mistrů za sebou rozhodl po sedmi minutách druhého poločasu Thomas Müller po rohovém kopu.

Čtvrt hodiny před koncem sice Talisca z přímého kopu vyrovnal, jenž Portugalci v tu chvíli k postupu potřebovali další dva góly. Nevstřelili ani jeden a do semifinále postupuje vedoucí tým Bundesligy.

Semifinalisty letošního ročníku jsou oba madridské týmy, Manchester City a Bayern. O dvojicích pro semifinále se rozhodne při pátečním losování

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Benfica Lisabon - Bayern Mnichov 2:2 (1:1)
Branky: 27. Jiménez, 76. Talisca - 38. Vidal, 52. Müller. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: González, Almeida - Martinez. Diváci: 66.000. První zápas: 0:1, postoupil Bayern.

Atlético Madrid - FC Barcelona 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 88. z pen. Griezmann. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Gabi, Godín, Correa, Koke - Suárez, Neymar, Iniesta, Turan. Diváci: 54.000. První zápas: 1:2, postoupilo Atlético.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme