Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Infiniti QX Sport: Koncept nového SUV se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (1)
Nový koncept se světu poprvé představí na autosalonu v Pekingu. Svým pojetím naváže na dřívější koncepty značky

Luxusní značka Infiniti představí na nadcházejícím autosalonu v Pekingu nový koncept QX Sport, který naznačí podobu chystaného nástupce QX70. Pekingská autoshow startuje 25. dubna.

Připravovaný koncept se zatím ukazuje na prvním snímku, na němž je patrná část přídě vozu. Výrazná maska chladiče nebo úzké hlavní světlomety pokračují v aktuálním designovém trendu značky, který Infiniti nazývá „silná elegance.“ Jedná se tedy o evoluci tvarů známých třeba z konceptu Q60, avšak aplikovaných na vůz s vyšší stavbou.

„Tento koncept svojí plynulou přírodní estetikou ukazuje, jak Infiniti se svými SUV může nabídnout něco nového a vzrušujícího,“ říká na adresu QX Sport Alfonso Albaisa, výkonný ředitel Infiniti pro design. Auto má vynikat svými výraznými detaily a důmyslným zpracováním.

Infiniti o novém konceptu tvrdí, že bude prezentovat tvary nového, středně velkého SUV. Tato slova naznačují, že QX Sport naznačuje podobu nástupce QX70. Tento model už ostatně brzy čeká mezigenerační výměna, aktuální generace se prodává od roku 2008, tehdy ještě jako Infiniti FX.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
14. 4. 2016 18:38
ANO
TĚŠÍM SE NA PŘEDSTAVENÍ :yes: