17. dubna 2016 • 15:58

Florbalistky Vítkovic zdolaly Chodov v nájezdech a mají třetí titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
TOP góly Čechů v NHL: zaujal Pastrňákův nájezd i klička. Nečasova paráda
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalistky Vítkovic porazily v superfinále extraligy v pražské O2 areně obhájkyně triumfu z Chodova 4:3 po samostatných nájezdech a potřetí v historii se radují ze zisku titulu. Před rekordní návštěvou ženské nejvyšší soutěže 8711 diváků rozhodla v nájezdech vítěznou trefou Petra Mandátová. Vítkovice se kvalifikovaly na říjnový Pohár mistryň do švédského Borasu.



Návštěva na pátém superfinále žen překonala loňské maximum 6891 diváků v souboji o zlato mezi Chodovem a Herbadentem Praha 11 SJM. Obhájkyně titulu do utkání vstoupily lépe a ve třetí minutě se ujaly vedení. Chybnou rozehrávku Zuzany Šponiarové vystihla Vrátná a uvolnila Řepkovou, která z úniku překonala lotyšskou gólmanku Višněvskou.

Další možnost měla Vojáčková, ale ve 14. minutě se radovaly po střele Niemcové ze středu Ostravanky. O obrat se postarala Zuzana Šponiarová, která zamířila k levé tyči branky Ranochové.

V druhém dějství se Vítkovice ubránily při vyloučení Šupákové, ale v 29. minutě při trestu Niemcové už vyrovnala z dorážky Vojáčková. Další přesilovku po hře vysokou holí Mandátové Chodov nezužitkoval a Ostravanky udeřily dvě vteřiny před koncem druhého dějství. Pantělejevová se trefila ze standardní situace z dálky od levého mantinelu, když Ranochové stínila ve výhledu před brankou Halfarová.

Pojistit náskok vítězek základní části mohla v 45. minutě Pastušková, ale Višněvská Chodov podržela. Další možnost Vítkovic měla Paloncyová. Vyrovnat mohla Vojáčková a v další šanci ostravského celku neuspěla Mandátová. V 54. minutě tak vynutila prodloužení Řepková tečí střely Tožičkové.

V desetiminutovém nastavení mohla rozhodnout ve prospěch Chodova Vrátná, na druhé straně zase Kiecková a Kociánová. Nerozhodly ani Řepková, Vojáčková a Bachmaierová, vítkovické hráčky měly také řadu nebezpečných pokusů. V rozstřelu se trefily jen Mandátová s Pantělejevovou.

Superfinále play off extraligy florbalistek v pražské O2 areně:
1. SC Vítkovice - Chodov 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
14. Niemcová (Kiecková), 19. Z. Šponiarová, 40. Pantělejevová (Lankinenová), rozhodující sam. nájezd Mandátová - 3. Řepková (Vrátná), 29. Vojáčková (Klímová), 54. Řepková (Tožičková). Rozhodčí: Petřík, Podlesný. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 8711.

Konečné pořadí extraligy v sezoně 2015/16:
1. Vítkovice,
2. Chodov,
3. Herbadent Praha 11 SJM,
4. FbŠ Bohemians,
5. Elite Praha,
6. FBC Ostrava,
7. Sokol Brno Židenice,
8. FBC Liberec,
9. Sokol Královské Vinohrady,
10. FBC Jičín,
11. FBS Olomouc,
12. Tatran Střešovice - sestup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud