20. dubna 2016 • 16:36

Česká řež ve Stuttgartu. Karolína Plíšková zdolala po bitvě Šafářovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Karolína Plíšková vyhrála souboj elitních českých tenistek na antukovém turnaji ve Stuttgartu. Lucii Šafářovou zdolala za dvě a půl hodiny 7:6, 4:6, 7:5 a postoupila do druhého kola. Šafářová po dlouhé zdravotní pauze na první singlové vítězství v tomto roce stále čeká.



Plíšková naopak přijela do Stuttgartu povzbuzena postupem do finále Fed Cupu, které Češky o víkendu vybojovaly ve Švýcarsku. V oficiálním zápase nastoupila proti Šafářové počtvrté a potřetí v řadě uspěla. Vzájemnou bilanci vede Plíšková 3:1, v dalším kole ve Stuttgartu narazí na zkušenou Srbku Anu Ivanovičovou.

 Jméno příští soupeřky už zná i Petra Kvitová, jež v úterý postoupila bez ztráty gamu. O čtvrtfinále si zahraje proti Rumunce Monice Niculescuové a může jí vrátit porážku z únorového Fed Cupu.

Český souboj byl od začátku vyrovnaný. První set rozhodl až tie-break, ve druhé sadě ztratila servis jako první Plíšková, vzala si ho zpět, ale následně se Šafářové podařil další brejk. Rozhodující set zahájila lépe Šafářová, vedla 3:1, ale záhy 3:5 prohrávala. Odvrátila pak ještě šest mečbolů, jenže první letošní výhry ve dvouhře se nedočkala.

V deblu se přitom rodačce z Brna daří, neboť s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly nedávno titul v Miami a naposledy hrály finále v Charlestonu.

Úspěšný návrat v noci ve Stuttgartu prožila deblová specialistka a bývalý světová jednička Květa Peschkeová. Čtyřicetiletá česká tenistka se představila na akci WTA po více než roce a společně s domácí Annou-Lenou Grönefeldovou prošly do čtvrtfinále po vítězství 6:2 a 6:4 nad čtvrtým nasazeným americko-polským párem Atawová, Rosolská.
maz gi

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) - Šafářová (8-ČR) 7:6 (7:4), 4:6, 7:5,
Vinciová (6-It.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4,
Görgesová (Něm.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:0,
Niculescuová (Rum.) - Garciaová (Fr.) 6:2, 6:2,
Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (Fr.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) - Atawová, Rosolská (4-USA/Pol.) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud