Hlavní obsah

Čínští mobilní giganti si jdou po krku. Premiéry nových smartphonů budou ve stejný den

Novinky, ort

S novými smartphony se budou snažit zákazníky zaujmout společnosti Xiaomi a Huawei. Oba čínští mobilní giganti – a mimochodem zároveň také nesmiřitelní konkurenti – je přitom odhalí ve stejný den, a to v úterý 10. května.

Foto: koláž Novinky.cz

Na 10. května plánují odhalení nových mobilů společnosti Huawei (vpravo) i Xiaomi.

Článek

V českých končinách by se mohlo zdát, že Xiaomi a Huawei nejsou kdovíjak velké společnosti. Opak je ale pravdou, neboť v domovské Číně oba tyto mobilní giganty soupeří o co největší přízeň ze strany zákazníků. Pravidelně se střídají v čele žebříčku těch nejúspěšnějších mobilních výrobců.

Není proto divu, že zástupci obou podniků bedlivě sledují, co chystá konkurence. Snaha vyrovnat se jeden druhému nakonec vedla k tomu, že obě společnosti představí své mobilní novinky v jeden a ten samý den.

A podle všeho se máme opravdu na co těšit…

Velký displej, slušný výkon

Společnost Xiaomi totiž už v únoru ukázala model Xiaomi Mi 5, který aktuálně představuje to nejlepší z mobilního světa, alespoň tedy co se výkonu týče. I přesto se novinka prodává za velmi příznivou cenu, o několik tisíc levněji než zavedená konkurence. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 5

Novinka, která by měla být odhalena v květnu, tak výkonná patrně nebude, ale i tak bude mít hned několik lákadel. Chystaný smartphone by se měl jmenovat Mi Max a vybaven bude 6,4palcovou obrazovkou s rozlišením Full HD.

V útrobách by se pak měl ukrývat šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 650, který bude doplněn o grafické jádro Adreno 510 a 2 GB operační paměti. Úložný prostor by měl dosahovat kapacity 16 GB, přičemž se počítá i se slotem na paměťové karty.

Lze předpokládat, že přístroj bude s ohledem na stejně výkonnou cenu lákat mimo jiné také na příznivou cenu.

V hlavní roli duální fotoaparát

Huawei by se měl vytáhnout modelem Honor V8. Ten stejně jako v případě výše popsaného modelu Xiaomi Mi Max nebude představovat to nejlepší v nabídce tohoto mobilního giganta, místo toho se bude v rámci střední třídy snažit zaujmout poměrem cena/výkon.

Jak je patrné už z pozvánky výše, jeho hlavní předností bude duální fotoaparát. Na pozvánce (vpravo) totiž číslice osm nápadně připomíná dva objektivy na zadní straně telefonu.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Těmi je vybavena například i nová vlajková loď Huawei P9. Jeden objektiv se stará o zachycení barev, druhý pak o získání co nejvěrnějších detailů snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač. [celá zpráva]

Když oba fotoaparáty spolupracují, měly by podle výrobce dosahovat o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou prý zachytit více světla i detailů a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek.

Lze předpokládat, že podobně bude duální fotoaparát fungovat také u modelu Honor V8, byť to zástupci společnosti Huawei zatím oficiálně nepotvrdili. Jasno nicméně bude už v úterý 10. května, na kdy je naplánována premiéra.

Foto: archív výrobce

Huawei P9

Reklama

Výběr článků

Načítám