„Co krásné práce a veselého natáčení jsem prožila s režisérem Zdeňkem Podskalským! Jeho hudební čísla, šantány, písničky pro televizi… Co kus, to originál. Náramná švanda a výsostné řemeslo,“ rozplývá se jubilantka.

„Korunováno Světáky. To je film, na který se dokážu dívat, kdykoliv ho zařadí televize k repríze. Ten film potkalo štěstí: vynikající scénář Vráti Blažka, invenční režie Zdenka Podskalského a celá ta herecká banda před kamerou. Prostě všichni jsme přitopili pod kotlem legrace. Bože, to byla čistokrevná sranda! A zůstane tam na všechny věky věků, amen,“ vzpomíná Bohdalová.

Ve slavné komedii z roku 1969 si Bohdalová zahrála i se svou kamarádkou Jiřinou Jiráskovou (†81). S ní se 26 let poté setkala v dalším klenotu české kinematografie – Fany.

„Je to příběh, na kterém jsem nechala kus svého srdce. Fany jsem opravdu poctivě studovala. A měla jsem z ní taky strach – byla to herecky těžká postava. Ale s režisérem Kachyňou, podle scénáře Jiřího Hubače, se mi – zpětně viděno – nemohlo nic stát. Tenhle film rovněž patří k mým erbovním. A myslím, že se nemám za co stydět. A s Jiřinou Jiráskovou, mojí kamarádkou – jak jinak – se mi vždycky hrálo jako po másle. Taky tu chybí…“

Fotogalerie
7 fotografií