4. května 2016 • 22:45

Real je ve finále Ligy mistrů! Porazil City 1:0 a utká se s Atlétikem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvě výhry, ale rozpaky. Haškova repre? Pořád spíš hra jak pod Šilhavým
Schick potřebuje větší zatížení, v presinku jsme propadali, přiznává Hašek
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Realu Madrid se stali druhým finalistou Ligy mistrů. Španělský tým v domácí semifinálové odvetě porazil 1:0 Manchester City, na jehož hřišti remizoval 0:0, a o trofej si zahraje proti městskému rivalovi Atlétiku.



Na stadionu Santiago Bernabéu rozhodl ve 20. minutě vlastním gólem Fernando po ráně Garetha Balea, který po změně stran trefil břevno. Do brankové konstrukci v první půli stříleli i hosté.

Real počtrnácté v historii postoupil do finále. V tom posledním se "Bílý balet" před dvěma lety utkal právě s Atléticem a díky výhře 4:1 po prodloužení slavil jubilejní desátý triumf. Letošní vyvrcholení LM je na programu 28. května v Miláně.

Vyřadili jsme obrovsky silný tým. Dostat se do finále nás stálo hodně sil, ale postup jsme si zasloužili my i fanoušci, kteří dnes byli naším dvanáctým hráčem. Ve finále ze sebe vydáme všechno," řekl po utkání kapitán a obránce Realu Sergio Ramos.

Ronaldův návrat pomohl

Do sestavy Realu se po třech zápasech vrátil uzdravený kanonýr Ronaldo. Naopak pro City přišla komplikace už v desáté minutě, kdy musel ze zdravotních důvodů odstoupit kapitán Kompany a na pozici stopera ho nahradil Mangala.

Ve 20. minutě se domácí se štěstím ujali vedení. Baleův pokus z pravé strany přizvedl bránící Fernando a míč po odrazu od tyče zapadl do sítě. Real měl zápas pod kontrolou a soupeře dlouho k ničemu nepouštěl, až těsně před pauzou se uvolnil Fernandinho a napálil tyč.

"Nebyli jsme daleko od finále, ale oni ten zápas zvládli dobře. Dali hodně šťastný gól, ale tak to prostě je. Nám chyběl ten kousek navíc," uvedl gólman manchesterského celku Joe Hart.

Real vedení pohlídal

V úvodu druhého poločasu se Modrič dostal sám před Harta, který ho však zblízka vychytal. Brankář City si pak bez větších problémů poradil i s Ronaldovou hlavičkou a střelou. Madridskému týmu k pojišťovacímu druhému zásahu v 64. minutě chyběly jenom centimetry, když Bale po rohu hlavičkoval do břevna.

Hosté až v závěru ožili a nervózní Real dostali pod tlak. De Bruyne ale z přímého kopu střílel do boční sítě a gól nedal ani Agüero, jenž tvrdou ranou rovněž těsně minul. "Bílý balet" tak nejtěsnější postupový výsledek udržel a neinkasoval v desátém z dvanácti utkání tohoto ročníku Ligy mistrů. Madridští tím vyrovnali rekord Arsenalu ze sezony 2005/06.

"Jsem zklamaný, protože to podle mě bylo velmi těsné utkání bez mnoha šancí. Oba týmy pracovaly, ale nikdo nevyčníval," konstatoval kouč City Manuel Pellegrini. "Jsme pyšní, že jsme se (poprvé v historii) dostali do semifinále, vyřadil nás zkušenější tým," doplnil obránce Eliaquim Mangala.

Odvetné utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Manchester City 1:0 (1:0)
Branka: 20. vlastní Fernando. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Jug, Vinčič (všichni Slovin.). ŽK: Lucas Vázquez - De Bruyne, Fernando, Otamendi. Diváci: 78.300. První zápas: 0:0, postoupil Real.

Sestavy:

Real: K. Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič (88. Kovačič), Kroos, Isco (66. James Rodríguez) - Jesé (56. Lucas Vázquez), Ronaldo, Bale. Trenér: Zidane.
Manchester City: Hart - Sagna, Kompany (10. Mangala), Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - J. Navas (69. Iheanacho), Touré (61. Sterling), De Bruyne - Agüero. Trenér: Pellegrini.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 5. • 20:45
Real Madrid
Real Madrid
1:0
ONLINE
4. května
20:45
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí: 20. Fernando (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos (C), Marcelo – Modrić (88. Kovačić), Kroos, Isco (66. James Rodríguez) – Bale, Jesé (55. L. Vázquez), Ronaldo.

Hosté: Hart – Sagna, Kompany (C) (10. Mangala), Otamendi, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas (69. Iheanacho), Y. Touré (61. Sterling), De Bruyne – Agüero.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Varane, Danilo, Rodríguez, Kovačić, Mayoral, Vázquez

Hosté: Caballero, Mangala, Kolarov, Delph, Sterling, Bony, Iheanacho

Karty

Domácí: L. Vázquez

Hosté: De Bruyne, Fernando, Otamendi

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan

Stadion

Estadion Santiago Bernabéu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud