Red Bull možná nahradí Kvjata už ve Španělsku!

Red Bull možná nahradí Kvjata už ve Španělsku!

Po dvou incidentech mezi Kvjatem a Vettelem se spekulovalo o možné konci ruského mladíka. Ten nakonec může přijít mnohem dříve než se čekalo.

Red Bull řeší, co s Kvjatem. V Číně incident v první zatáčce tým omlouval, ale pak přišla dvojnásobná kolize s Vettelem v Soči. Jezdec Ferrari při ní následně naboural Ricciarda, takže Red Bull skončil bez bodů. Navíc se později ukázalo, že kvůli následkům kolize měl problémy i Sainz.

Poradce týmu Helmut Marko byl v Rusku velmi naštvaný. Podle jeho vyjádření měl tým situaci řešit až po pár dnech – až opadnou emoce.

GettyImages-521523676.jpgGettyImages-521789198.jpgGettyImages-526491558.jpg

Podle Motorsport.com existuje několik řešení. Kvjat by mohl dostat pomyslnou žlutou kartu s tím, že se žádný další podobný incident nesmí opakovat.

Dalším řešením, které Red Bull zvažuje, je prý ale také okamžitá výměna s Verstappenem. Red Bull by přitom nepřišel o investici v podobě Kvjatovy kariéry. Rus by byl uklizen do Toro Rosso, kde by si mohl vylepšit pověst. Výměna by nemusela být do konce sezóny, ale třeba jen na jeden nebo několik závodů.

Foto: Getty Images / Dan Istitene, Mark Thompson, Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud