Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třetí finále Evropské ligy za sebou? Fotbalisté Sevilly jsou blízko

Praha – Do finále Evropské ligy se mohou dostat dva španělské kluby – Villarreal a Sevilla. Ta sahá po třetím postupu do finále za sebou, což se dosud nikomu nepovedlo. Seville však stojí v cestě Šachtar Doněck, který soutěž v roce 2009 vyhrál. Utkání Liverpool–Villarreal vysíláme od 20:30 živě na ČT sport a našem webu, z duelu Sevilla – Šachtar Doněck nabídneme podrobný textový on-line přenos.

Šachtar si do odvety veze remízu 2:2, která znamená, že k postupu potřebuje ve Španělsku vyhrát. Ukrajinský celek v minulosti už několikrát dokázal, že je schopen uspět i na hřišti soupeře.

"Sevilla rozhodně není neporazitelná. Doma jsme jí dělali problémy, a to samé plánujeme i v odvetě. Bude to nejdůležitější zápas mé kariéry a udělám pro postup všechno," řekl záložník Šachtaru Facundo Ferreyra.

Favoritem však zůstává Sevilla, která má motivaci i proto, že ve španělské lize jí patří až sedmá příčka, která znamená jen předkolo EL. Pokud by však znovu postoupila do finále a tam uspěla, hrála by v příští sezoně Ligu mistrů.

"Naše sezona není ideální, ale stále máme o co hrát. V prvním zápase jsme udělali chyby, doma to hodláme napravit a postoupit. Je to pro nás hodně důležité utkání," řekl trenér Unai Emery.

Utkání Villarreal - Liverpool
zdroj: Reuters

Na dosah má finále i Villarreal, který v soutěži vyřadil Plzeň i Spartu. V prvním semifinále doma porazil Liverpool 1:0 gólem v nastavení a v odvetě mu stačí k postupu i remíza či prohra o gól se vstřelenou brankou.

"Je to ale jen poločas. Ještě se hraje na Anfield a s podporou našich fanoušků není nikdy nic ztraceno. Navíc nepotřebujeme žádný zázrak. V našich silách je postoupit," míní trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články