Petra Kvitová se málem loučila s top 10, v žebříčku klesla o tři místa

ČTK ČTK
9. 5. 2016 8:45
Aktuálně devátá Kvitová mohla poprvé po pěti letech z top 10 vypadnout, pokud by v Madridu postoupily do čtvrtfinále Španělka Carla Suárezová i Švýcarka Timea Bacsinszká. Obě ale nakonec stejně jako česká tenistka ve 3. kole prohrály. Lucie Šafářová klesla o dvě příčky na 15. místo, Karolína Plíšková zůstala dvacátá.
Petra Kvitová
Petra Kvitová | Foto: Reuters

Londýn - Tenistka Petra Kvitová, jež na antukovém turnaji v Madridu neobhájila loňský titul, jen těsně uhájila příslušnost k elitní desítce světového žebříčku WTA. Po vyřazení v osmifinále klesla z šestého na deváté místo. Tomáš Berdych zůstal v pořadí ATP osmý.

Kvitová mohla poprvé po pěti letech z top 10 vypadnout, pokud by v Madridu postoupily do čtvrtfinále Španělka Carla Suárezová i Švýcarka Timea Bacsinszká. Obě ale nakonec stejně jako česká tenistka ve 3. kole prohrály. Lucie Šafářová klesla o dvě příčky na 15. místo, Karolína Plíšková zůstala dvacátá.

Loňský triumf v Madridu neobhájil ani Brit Andy Murray, jenž kvůli tomu přišel o místo světové dvojky. Za suverénního Novaka Djokoviče ze Srbska se v žebříčku ATP posunul Švýcar Roger Federer, přestože ve Španělsku kvůli problémům se zády nenastoupil.

Na místo světové ženské dvojky za Serenu Williamsovou, která kvůli nemoci minulý týden rovněž odpočívala, se vrátila vítězka Australian Open Angelique Kerberová. Šampionka z Madridu Simona Halepová se posunula ze sedmé příčky na pátou.

 

Právě se děje

Další zprávy