Na jevišti divadla, jehož principálem je Jan Hrušínský (60), se konala už její první oslava. Oblíbená herečka si tu 24. dubna po představení Paní plukovníková s kolegy připila na zdraví.

Hlavní mejdan pro 300 hostů poté proběhl 3. května v Michnově paláci na Malé Straně. Jiřině přišel tehdy poblahopřát mimo jiné prezident Miloš Zeman (71) a dokonce i nemocný Karel Gott (76), který oslavenkyni zazpíval.

Třetí oslavu pak zorganizovala dcera Bohdalové Simona Stašová (61) a sezvala všechny, kdo zatím neměli příležitost herečce popřát. Třeba kolega z Jezerky Zdeněk Maryška (69), který neváhal a přijel až z Šumavy, kde má chalupu. „To bych si neodpustil. Víte, tu energii, co v sobě má Jiřinka, fakt jen tak nenajdete. Jsem rád, že mi Simona zavolala,“ rozplýval se pro Aha! herec a dabér, který namluvil třeba „Pošuka“ Moodyho v sérii filmů o Harrym Potterovi.

Podobně mluvil i Felix Slováček (72), který původní termín zmeškal kvůli pracovní cestě na Slovensko. „Jsem rád, že jsem dostal možnost Jiřině osobně popřát,“ přiznal.

Dřívější návrat z výletu do USA si pak také naplánovali Jan Hrušínský (60) s manželkou Miluší Šplechtovou (58). Původně se dvojice měla vrátit až v úterý, a tak Jiřinu pořádně překvapili. „Jsem hlavně ráda, že jsem ty narozeniny přežila,“ řekla pro Aha! s humorem sobě vlastním oslavenkyně.

VŠE O JIŘINĚ BOHDALOVÉ A JEJÍM JUBILEU NAJDETE>>> ZDE

Fotogalerie
12 fotografií