10
Fotogalerie

Aston Martin Vanquish Zagato se představí příští měsíc na Villa d’Este

Další mistrovské dílo vzniklé ze spolupráce italské karosárny Zagato a automobilky Aston Martin si návštěvníci budou moci prohlédnout už příští měsíc v rámci tradiční přehlídky automobilové elegance Concorso d’Eleganza Villa d’Este na břehu italského jezera Como.

aston-martin-vanquish-zagato-concept (8).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (9).jpg
Svalnaté proporce a nádherné detaily, to je v kostce Aston Martin Vanquish Zagato

V Zagatu si tentokrát vzali do parády Aston Martin Vanquish, který zásadně přepracovali. Autu nechybí typické dvojité vyboulení na střeše, svalnatá záď ani dravě vyhlížející nárazník. Znalci pak jistě poznají zadní světlomety inspirované okruhovým Vulcanem nebo zrcátka vypůjčená ze vzácného supersportu One-77.

Změn se dočkal i interiér, ale tady už se změny omezily zejména na jiné, hodnotnější materiály. Na dveřních panelech byste objevili kombinaci Alcantary a karbonu, zatímco červeno-černá sedadla byla obdařena o logo italské karosárny tvořené písmenem Z.

Všechno při starém zůstalo i pod kapotou, zejména pokud jde o dvanáctiválec 5,9 l. Jeho výkon byl ovšem zvýšen z původních 421 kW (573 koní) na rovných 600 koní. Přestože jde zatím jen o koncept, už teď si můžete být jistí, že vznikne velmi omezená série s astronomickou cenovkou.

aston-martin-vanquish-zagato-concept (1).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (2).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (3).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (4).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (5).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (6).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept (7).jpgaston-martin-vanquish-zagato-concept.jpg

Aston Martin

Aston Martin je britský výrobce luxusních sportovních automobilů. Je pojmenován dle zakladatele Lionela Martina a závodu Aston Hill.

Od roku 1994 byl majitelem automobilky Ford. V roce 2007 značka přešla pod britské konsorcium Prodrive.

Aston Martin VantageAston Martin DB11 Aston Martin Vanquish

Doporučujeme

Články odjinud