22. května 2016 • 21:28

Házenkářky Mostu slaví po obratu se Slavií čtvrtý titul po sobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Házenkářky Mostu získaly už čtvrtý mistrovský titul po sobě. Severočešky dnes zvítězily v rozhodujícím třetím zápase finále českého play off interligy na půdě pražské Slavie 26:22 a po obratu ovládly sérii poměrem 2:1 na zápasy.



Mosteckým hráčkám se stejně jako předloni povedl proti Slavii dokonalý obrat finále. Tentokrát vyhrály oba venkovní duely a otočily stav série z 0:1 na 2:1. Pražanky naopak nezlomily dlouhé čekání na titul, které trvá od roku 2010.

Baník nabuzený sobotním vyrovnáním série vstoupil do rozhodující bitvy o titul mnohem lépe a už v páté minutě vedl 5:1. V obrovském dusnu haly v Edenu se poté bojovalo o každý gól a slávistky postupně snížily manko na 8:9. Jenže v závěru prvního poločasu několikrát ztroskotaly na hostující brankářce Müllnerové a Most díky tomu vyhrál úvodní dějství 11:8.

Sekundu před přestávkou ale rozhodčí odpískali faul hostující Súkenníkové, což neunesl mostecký kouč, vběhl na hřiště a sudí udělili dvouminutový trest i jemu. Pražanky v druhé půli dvojnásobnou přesilovku využily a Stellnerová ve 33. minutě srovnala na 11:11.

Obě gólmanky se pak mezi tyčemi překonávaly. Slávistky měly několik šancí poprvé získat vedení, jenže v útoku pokaždé udělaly zbytečnou technickou chybu a to je nakonec stálo titul. Baník třemi góly odskočil ve 48. minutě do rozhodujícího vedení 18:15 a v závěru už nalomený domácí tým k ničemu nepustil.

Finále českého play off házenkářské interligy žen - 3. zápas:
Slavia Praha - Baník Most 22:26 (8:11)
Konečný stav série 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud