Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 RF: Evropský debut bude v Goodwoodu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Letošní Festival rychlosti v Goodwoodu se stane místem evropské premiéry Mazdy MX-5 RF s pevnou skládací střechou.

Festival rychlosti v Goodwoodu se letos odehraje ve dnech od 23. do 26. června 2016 a hlavní hvězdou expozice japonské automobilky Mazda se stane její úspěšný roadster MX-5.

Hlavní pozornost se má soustředit na evropskou premiéru Mazdy MX-5 RF, kterou si jako první mohli prohlédnout návštěvníci letošního jarního autosalonu v New Yorku.

Novinka s označením RF je samotnou automobilkou označována jako fastback, jehož dvoudílná střecha se za pomoci elektromotorů může ukrýt do prostoru za sedadly. Po jejím složení zůstane za sedadly pevný ochranný oblouk se zadním oknem.

Mazda před evropským představením MX-5 RF připomíná, že střecha se složí za 12 sekund a lze s ním manipulovat i za jízdy, i když jen v rychlostech pod 10 km/h. Složená střecha nijak nezasahuje do zavazadlového prostoru a ten má stále objem 130 litrů.

Spolu s MX-5 RF bude mít evropskou premiéru i nový odstín laku karoserie pojmenovaný Machine Grey, který byl navržen přímo pro tuto karosářskou verzi oblíbeného roadsteru.

Mazda do Goodwoodu kromě nového sériového modelu MX-5 RF přiveze i dvojici konceptů MX-5 Spyder a Speedster. Ty jsou dílem severoamerické pobočky značky Mazda, sídlící v kalifornském Irvine a poprvé byly k vidění na loňské SEMA v Las Vegas.

Dosavadní prodejní úspěchy dvoumístného roadsteru pak připomene i miliontý exemplář Mazdy MX-5, který opustil továrnu 22. dubna 2016.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)