Německo se chce zbavit 100 000 běženců. Není to dost, řekl ministr

DOHLÉDNOUT, ABY ILEGÁLOVÉ ODEŠLI

Německo se chce zbavit 100 000 běženců. Není to dost, řekl ministrNOVÉ
Ilustrační foto Foto: FOTO: Shutterstock
1
Svět
Echo24
Sdílet:

Německo, které je žádaným cílem velkého počtu běženců, se v letošním roce plánuje zbavit stovky tisíc migrantů, již odejdou dobrovolně, nebo budou deportováni. Podle ministra vnitra Thomase de Maiziére to ale nestačí. Úřady by podle něj měly zajistit, aby lidé, kteří v Německu nemají co dělat, skutečně odešli. O slovech ministra informovala německá verze serveru The Local.

„Je to dobré, ale ne dost dobré. Proto musíme pokračovat v našem úsilí a zajistit, aby ti, kteří musejí opustit zemi, to opravdu udělali,“ uvedl tento týden ministr vnitra. Za tím účelem chce Německo zefektivnit proces udělování azylu a také klasifikovat některé balkánské a severoafrické země jako natolik bezpečné, aby se do nich lidé mohli vrátit.

Pokud se bude množství migrantů přicházejících do země zvyšovat, jak naznačuje současný trend, počet odchodů dosáhne podle ministra až sto tisíc jen za letošní rok. „Dosáhneme počtu devadesát až sto tisíc deportací a dobrovolných odchodů,“ dodal Thomas de Maiziére.

Jen v období mezi lednem a dubnem opustilo Německo na dvacet tisíc běženců, kteří neměli povolení k pobytu. Toto číslo je poměrně vysoké vzhledem k počtům za předešlé roky. V roce 2015 odešlo 37 tisíc běženců a rok před tím 13 a půl tisíce.

Deník The Local zároveň poznamenal, že v letošním dubnu se počet příchozích výrazně snížil. Přicestovalo 16 tisíc běženců, zatímco v březnu 20 tisíc. Pokles je spojovaný s uzavřením takzvané balkánské migrační trasy.

Čtěte také: Umístěnky. Němci budou určovat imigrantům místa jejich pobytu

Německo omezuje azyl pro lidi z Maroka, Alžírska a Tuniska

Sdílet:

Hlavní zprávy

We´re all living in Amerika

KOMENTÁŘ

Žijeme už jako v Americe. Ne tím, že u nás s jen malým časovým zpožděním mohou vyjít knihy autorů, jako je Abigail Shrierová. Ale tím, že i u nás mohou takzvaně ...

00:08
×

Podobné články