Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Michal Jáně vyhrál závod Světového poháru kanoistů

Ivrea (Itálie) – Český reprezentant ve vodním slalomu Michal Jáně zvítězil v závodě Světového poháru v italské Ivree. Jáně zopakoval bezchybný výkon ze semifinále také v jízdě o medaile a nechal za sebou znovu všechny soupeře. Na osmém místě dojel Tomáš Rak, který se nevyhnul dvěma trestným vteřinám.

Michal Jáně
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Bylo to dnes super. Od začátku se mi tady jezdí dobře. Voda mě tady strašně bavila a jsem z této lokality nadšený. Je to sice docela náročné, voda má sílu, není to jako v Troji, je to o hodně silnější. Ale trať nebyla extrémně těžká, taková přiměřená," řekl spokojený Jáně, který si tak v Ivree spravil chuť po nevydařené olympijské nominaci.

Kanoistka Monika Jančová obsadila po dvou dotecích branky páté místo, z vítězství se radovala Australanka Jessica Foxová. Kajakář Ondřej Tunka dostal padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky, což ho odsunulo na desáté místo.

Už v semifinále skončilo účinkování kanoistů Lukáše Rohana a Jany Matulkové. Do desítky finalistů mezi kajakáři se nevešli ani stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, který zajel až třináctý čas, šestnáctý Vít Přindiš ani devatenáctý Luboš Hilgert.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanoista Jáně vyhrál závod SP v italské Ivree

Kajakáři si částečně vynahradili neúspěch z klasické soutěže v podvečerní premiéře takzvaného kayak crossu v programu Světového poháru. Obdobu skikrosu či snowboardcrossu, kdy jedou na trati najednou čtyři lodě, vyhrál Hradilek před Přindišem. V závodě žen byla třetí Amálie Hilgertová a poslední šestá Jančová.

"Osobně se mi to hodně líbí," zhodnotil premiéru kayak crossu šéftrenér vodních slalomářů Jiří Pultera. Chybu našel jen v tom, že závod byl zdlouhavý. "Ale myslím, že se to povedlo, i když jsem měl ze začátku obavu, protože rampa byla dost vysoká a dopad dost úzký. Zejména pro holky to mohlo být nebezpečné. Ale nakonec to všichni zvládli dobře," dodal.

"Vítězství Vávry a stříbro Vítka je perfektní. A celkově mě ty výsledky s takovým trochu omlazeným týmem docela překvapují. Všichni postoupili do semifinále, což není úplně obvyklé," ocenil šéftrenér Jiří Pultera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články