Hlavní obsah

Pouť do Santiaga má mít značení i v Pardubickém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poutníky, kteří se vydávají do španělského poutního místa Santiago de Compostela, by mohly z Pardubického kraje navést turistické značky. Známá poutní cesta povede i přes Pardubice. V úterý to řekl hejtman Martin Netolický.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála ve španělském Santiagu je cíl poutní cesty.

Článek

Svatojakubská cesta ve východních Čechách navazuje na polská poutní místa Křešov a Vambeřice a pokračuje přes Babiččino údolí, Kuks, Pardubice a Přelouč směrem na Kutnou Horu. Značená zatím není.

„Začátkem července svolám jednání starostů obcí, přes které tato poutní cesta prochází, a společně s Klubem českých turistů a Národním památkovým ústavem budeme hledat řešení, aby vše proběhlo v co nejrychlejší době,” uvedl hejtman.

Jedním z míst pro získání poutního razítka se stane pardubický zámek, ve kterém poutníci získají informace pro jejich další cestu, dodal hejtman. Svatojakubská cesta označuje síť historických cest, v České republice jsou již značené severní a jižní větve.

Využívají ve značné míře rozcestníky Klubu českých turistů. Jsou opatřené mušlí, atributem svatého Jakuba Staršího. „Na tuto cestu se každoročně vydává až čtvrt miliónu poutníků, z nich až jeden tisíc tvoří turisté z Čech, Moravy a Slezska,” dodal hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám