14. června 2016 • 13:49

Kvitová i podeváté porazila Šafářovou, Strýcová zdolala Karolínu Plíškovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová ovládla i devátý vzájemný duel s Lucií Šafářovou a po výhře 6:3, 6:2 postoupila na turnaji v Birminghamu do 2. kola. V dalším českém souboji nepotvrdila roli papírové favoritky Karolína Plíšková, loňská finalistka turnaje a čerstvá vítězka z Nottinghamu podlehla Barboře Strýcové 4:6 a 6:7. Světová třicítka ukončila velkou bitvu deblových spoluhráček ve druhém setu, který se hrál téměř hodinu a půl, když proměnila osmý mečbol.



Pátá nasazená Kvitová nedala o tři roky starší kolegyni z fedcupového týmu příliš šancí. Jediný brejkbol si Šafářová vypracovala až v poslední hře poté, co předtím při svém servisu odvrátila první mečbol. Kvitová ale ztrátu podání nepřipustila a utkání na čtvrtý pokus ukončila.

"Byl to můj první zápas na trávě, na kterou se ráda vracím. Cítila jsem se výborně. Lucie je nebezpečná soupeřka, ale hrála jsem od začátku solidně," řekla dvojnásobná wimbledonská vítězka po utkání na kurtu.

Další soupeřkou Kvitové bude Jelena Ostapenková. Lotyšská tenistka, jíž patří v pořadí WTA 38. místo, jediný vzájemný duel letos na tvrdém povrchu v Dauhá vyhrála.

Strýcová vrátila Plíškové loňskou porážku z Dubaje, kde se spolu utkaly poprvé. V úvodní sadě sebrala hned na začátku 17. hráčce světového žebříčku dvakrát podání a vedla 5:0. Pak jí Plíšková oplatila stejnou mincí, ale vzápětí při vlastním servisu nezískala ani fiftýn.

Druhý set byl mnohem dramatičtější. Hned na úvod si české tenistky sebraly podání, ale v dalším průběhu si ho již držely. V maratonském desátém gamu měla Strýcová při podání soupeřky pět možností zápas ukončit, ale Plíšková všechny odvrátila a vyrovnala na 5:5.

Ve vyrovnaném tie-breaku žádná z hráček neutekla na rozdíl dvou bodů až do stavu 8:7, kdy Strýcová při svém podání proměnila osmý mečbol. V druhém kole narazí na domácí Heather Watsonovou, s níž má bilanci 2:1. Letos ji porazila na antuce v Římě.

Výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (5-ČR) - Šafářová (ČR) 6:3, 6:2,
Pironkovová (Bulh.) - Curenková (Ukr.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud